Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Lockdown -Λιανεμπόριο: Στο 13032 τα sms για μετακίνηση σε καταστήματα

Τι είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1

Νέο πενταψήφιο αριθμό που θα αφορά αποκλειστικά τις μετακινήσεις για το λιανεμπόριο σχεδιάζει η κυβέρνηση – Θα τεθεί σε λειτουργία όταν ανοίξει το λιανεμπόριο – Διατηρείται το 13033 για αγορές από σούπερ μάρκετ, φούρνους και φαρμακεία

Τον πενταψήφιο αριθμό 13032 σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να διευκολύνει αποκλειστικά το λιανεμπόριο.

Οι πολίτες που θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν αγορές από τα καταστήματα του λιανεμπορίου, θα στέλνουν sms στον νέο αριθμό. Ωστόσο, το μήνυμα θα έχει διάρκεια 3 ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνον μία φορά την ημέρα.

Ωστόσο, το 13032 θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Για τις αγορές από σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία, αλλά και για τις άλλες δραστηριότητες, ισχύει το 13033.

Στόχος το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου

Η κυβέρνηση επιδιώκει με τον νέο πενταψήφιο αριθμό να πετύχει το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ θα πετύχει και την κατάχρηση των μετακινήσεων με τον συγκεκριμένο αριθμό.

Νωρίτερα μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε: «Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ