Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ζαχαριάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Ο Μητσοτάκης και η Μενδώνη δεν γνώριζαν την σκοτεινή πλευρά του Λιγνάδη

«Η ΝΔ δεν μπορεί να ταυτίζεται με ένα hastang», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαρίαδης ανέφερε πως δεν θεωρεί πως ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη γνώριζαν τη σκοτεινή πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Είπε πάντως πως θεωρεί ότι από την ώρα που ανέκυψε το θέμα υπήρξε επιχείρηση συγκάλυψης για να πέσει η υπόθεση στα μαλακά.

Παράλληλα εκτίμησε πως δεν υπάρχει κομματική αντιπαράθεση αλλά μια συζήτηση για το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση διάφορα ζητήματα.

Ακόμη σημείωσε πως η κυβέρνηση με βία επιδιώκει την ανατροπή του μεταπολιτευτικού στάτους κβο.

Αναφορικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα διερωτήθηκε εάν μπορεί η Ελλάδα να γίνει χώρα με θύμα από απεργία πείνας.

Τέλος τόνισε πως τα εγκλήματα του Κουφοντίνα είναι «ειδεχθή και άθλια», ωστόσο είπε πως πρέπει να υπάρξει μια λύση στο ζήτημα με την απεργία πείνας.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Ζαχαρίαδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με το #νδ παιδεραστές, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Είναι αυτονόητο ότι εμείς θεωρούμε ότι ένα κόμμα όπως η ΝΔ δεν μπορεί να ταυτίζεται με ένα hashtag. Δεν έχουμε εμείς μιντιακό δωμάτιο πολέμου στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε δημιουργούμε hashtag για να πλήξουμε τους αντιπάλους μας ούτε κάνουμε αντιπολίτευση με τα hashtag. Δεν θεωρώ ότι η κα Μενδώνη ή ο κ. Μητσοτάκης γνώριζαν αυτή τη σκοτεινή πτυχή, την απάνθρωπη, την άθλια του κ. Λιγνάδη και τον τοποθέτησαν. Θεωρώ όμως ότι από την ώρα που άρχισαν να σηκώνονται ζητήματα και να προκύπτουν ευθύνες υπήρξε μια κατεύθυνση επικοινωνιακής συγκάλυψης και πολιτικής διαχείρισης για να πέσει η κατάσταση στα μαλακά».

«Αύριο θεωρώ αυτονόητο ότι πέρα από τον Πρωθυπουργό θα μιλήσει και η κα Μενδώνη. Δεν διανοούμαι μια συζήτηση που δεν θα μιλήσει η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού για όλα αυτά. Δεν γίνεται κομματική αντιπαράθεση, γίνεται μια συζήτηση και μια αντιπαράθεση για το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση κάποια ζητήματα και γιατί δεν έχουν παρθεί πολιτικές και θεσμικές πρωτοβουλίες μέχρι στιγμής για να κλείσει αυτό το ανατριχιαστικό κεφάλαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «Ερντογανική», ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: «Η γνώμη μου είναι ότι οι εικόνες που είδαμε για παράδειγμα προχθές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με τους ανθρώπους να τους σέρνουν και την καθηγήτρια να την έχουν εγκλωβίσει τα ΜΑΤ δεν είναι μια εικόνα την οποία τη εχουμε συνηθίσει στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Είναι μια εικόνα η οποία εμένα τουλάχιστον μου θύμισε την επέμβαση που κάνει συχνά -πυκνά η αστυνομία στη γειτονική χώρα. Η κυβέρνηση με ένταση, βία και αυταρχισμό επιδιώκει την ανατροπή του μεταπολιτευτικού status quo. …Ποιες είναι οι χώρες που υπάρχουν νεκροί απεργοί πείνας; Είναι η Ελλάδα; Μπορεί αν γίνει η Ελλάδα; Υπάρχει κάποια ευρωπαϊκή χώρα;».

Αναφορικά με την απεργία δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα, σημείωσε: «Τα εγκλήματα του Δ. Κουφοντίνα είναι ειδεχθή, είναι άθλια, είναι ότι χειρότερο μπορεί να βγει από την ανθρωπινή φύση αλλά και για τα εγκλήματα του Κουφοντίνα και για τα εγκλήματα, αν υπάρξει ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, του Λιγνάδη ή οποιουδήποτε άλλου δεν υπάρχει μωσαϊκός νόμος στην Ελλάδα η δημοκρατία δεν εκδικείται».

«Πρέπει να υπάρξει μια λύση. Δεν είναι αποδεκτό για λειτουργούσα δημοκρατία ο θάνατος απεργού πείνας, δεν είναι αποδεκτό ο βασανισμός του δηλαδή η αναγκαστική σίτιση το οποίο θεωρείται βασανιστήριο διεθνώς. Απ’ ότι καταλαβαίνω ο Κουφοντίνας ζητάει να πάει στη φυλακή Κορυδαλλού που είναι και οι υπόλοιποι δεν ζητάει ούτε άδεια να πάρει ούτε να αποφυλακιστεί, ούτε ευνοϊκή μεταχείριση. Σε ένα πλαίσιο μη εργαλειοποίησης του θέματος, μη πολιτικής εκμετάλλευσης και όχι όξυνσης νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει μια λύση και μια εκτόνωση. Δεν γίνεται όμως να επιχειρηθεί αλλαγή της πολιτικής ατζέντας μέσω όξυνσης αν αυτό έχουν στο μυαλό τους κάποιοι κύκλοι αξιοποιώντας και την υπόθεση Κουφοντίνα», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ