Πανελλαδικού τύπου εξετάσεις θα διεξάγονται δύο φορές τον χρόνο για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες το υπουργείο εσωτερικών. Εντύπωση προκαλεί το περιεχόμενο της τράπεζας θεμάτων για τις εξετάσεις απόκτησης του πιστοποιητικού επάρκειας γνώσεων για πολιτογράφηση.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» οι αλλοδαποί θα πρέπει να γνωρίζουν για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τραγουδιστές ελληνικών συγκροτημάτων.

Ενδεικτικά οι αλλοδαποί θα πρέπει να απαντήσουν σε εμπνευσμένα αν μη τι άλλο ερωτήματα τύπου:

  • Ποια γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός υποδύθηκε την υπολοχαγό Νατάσα στην ομώνυμη ταινία;
  • Αντιστοιχίστε τα συγκροτήματα Πυξ Λαξ, Τερμίτες, Onirama και Olympians  με τους τραγουδιστές της δεύτερης στήλης που είναι οι Πασχάλης, Στόκας, Μαραντίνης, Μαχαιρίτσας.

Άλλες επίσης «ενδιαφέρουσες» ερωτήσεις που περιλαμβάνει η τράπεζα θεμάτων είναι «αν το οι καλικάντζαροι είναι τα καλά πνεύματα των Χριστουγέννων που φέρνουν καλοτυχία« ή «αν όταν κάποιος αρρωσταίνει φτιάχνουμε φανουρόπιτα για να γίνει καλά», «ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε δικτάτορας;» κ.α

Η τράπεζα περιλαμβάνει 300 θέματα ιστορίας, γεωγραφίας, πολιτικών Θεσμών και πολιτισμού. Παράλληλα, περιλαμβάνονται 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου, 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση προφορικού λόγου και 50 θέματα για την παραγωγή προφορικού λόγου της ελληνικής γλώσσας.

Ο υποψήφιος θεωρείται ότι πέτυχε στις εξετάσεις όταν συγκεντρώσει το 70% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας τόσο κατά την εξέταση της Γλώσσας όσο και κατά την εξέταση των υπόλοιπων θεματικών ενοτήτων. Επιτυχημένο αποτέλεσμα στην εξέταση της Ελληνικής Γλώσσας θεωρείται το ποσοστό 66% και στις άλλες θεματικές ενότητες το 50%.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την απόκτηση του Π.Ε.Γ.Π. μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων ακολουθώντας τις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr και ypes.gr/g-g-ithageneias/arxiki-selida/trapeza-thematon-pegp.

Σύμφωνα με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής των εξετάσεων για Π.Ε.Γ.Π. ο πρώτος πανελλήνιος διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαΐου 2021, ενώ αναμένεται στο προσεχές διάστημα να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις