Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κικίλιας: Σε οριακή κατάσταση το σύστημα Υγείας στην Αττική – Κάλυψη των ΜΕΘ covid σε ποσοστό 90%

Τι είπε στην ενημέρωση ο υπουργός Υγείας

Δώδεκα μήνες τώρα η χώρα μας, όπως και όλος ο κόσμος, δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας
, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Είναι η ώρα να ξεπεράσουμε μαζί τη δυσκολία

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες στήριξης του ΕΣΥ και στο «ανεπανάληπτο κύμα αλληλεγγύης» που έχει αναπτυχθεί. Σημείωσε δε, ότι η Αττική έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογική φορτίο με αποτέλεσμα να υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ και η κάλυψη των ΜΕΘ είναι στο 90%.

Τόνισε πως «όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία, και τώρα είναι η ώρα» και επισήμανε:. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 790.586 εμβολιασμοί με ημερήσιο ρυθμό πάνω από 30.000. Σήμερα θα γίνουν πάνω από 31.000 εμβολιασμοί, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 1.480.479 ραντεβού για εμβολιασμό. «Η επιχείρηση “Ελευθερία” είναι παράδειγμα προς μίμηση» κατέληξε.

Κοτανίδου: Κανείς δεν έχει μείνει εκτός συστήματος Υγείας

Το ΕΣΥ κατάφερε να στηρίξει όλους τους ασθενείς παρά τις τεράστιες πιέσεις που είχε το σύστημα από την αρχή της πανδημίας, ανέφερε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου.

Σημείωσε ότι η Αθήνα περνάει την μεγαλύτερη πίεση αυτή τι στιγμή, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος που να μείνει εκτός συστήματος υγείας. Παράλληλα, έκανε έκκληση προς όλους να κάνουν λίγο υπομονή, ακόμη, «μήπως και καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτόν το σκόπελο».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ