Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα έκανε ο πρωθυπουργός αναπτύσσοντας τη δευτερολογία του στη Βουλή, καλώντας τον να αποκαλύψει τα περί συγκάλυψης που του απέδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για ένοχα μυστικά που τον συνδέει με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Διαβάστε εδώ την πρωτολογία του πρωθυπουργού.

«Πείτε μας ποιο είναι το ένοχο μυστικό; Αυτός είναι ο ορισμός της λάσπης κ. Τσίπρα. Σας ρωτώ ευθέως: ποιο είναι το ένοχο μυστικό που με συνδέει με την κα Μενδώνη; Από που με κρατάει; Έτσι γεννιούνται οι θεωρίες συνομωσίας και οι τερατολογίες στο διαδίκτυο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη είπε ότι όσα έγραψε ειδικά για την κα Αγαπηδάκη είναι ο ορισμός του σεξιστικού λόγου. Αναφέρθηκε επίσης στην δήλωση Κοντονή ότι είναι προσβλητικός ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην υπόθεση Λιγνάδη.

«Επειδή είστε μηχανικός σας προτρέπω να καταθέσετε μια ευρεσιτεχνία τα μη επανδρωμένα πληκτρολόγια», είπε αναφερόμενος στην καταδίκη των τρολ του διαδικτύου από τον κ. Τσίπρα νωρίτερα.

Για το θέμα της ολιγωρίας που κατηγορήθηκε η κυβέρνηση στην υπόθεση Λιγνάδη είπε: «Στις 6 Φεβρουαρίου δημοσιεύεται η ανατριχιαστική καταγγελία του Νίκου Σ. η οποία ήταν ανατριχιαστική.

Ο Νίκος Σ. φωτογράφιζε τον Δημήτρη Λιγνάδη. Η παραίτηση του κ. Λιγνάδη έγινε πέντε ώρες μετά. Μας καλείτε να πάμε στον εισαγγελέα. Η δικαιοσύνη κινήθηκε γρήγορα».

Ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι : «Η Ελλάδα το 2021 δεν είναι ίδια με την Ελλάδα του 2011- 2016, είναι μια κοινωνία που έχει ωριμάσει και είναι έτοιμη να αναμετρηθεί με τις σκοτεινές πλευρές του εαυτού της. Κανείς στην Ελλάδα του 2021 δεν δικαιούται να ζει στο φόβο και στη σιωπή. Και ας είναι αυτό το μήνυμα που θα βγει από αυτή την αίθουσα, όταν θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Το οφείλουμε σε αυτούς που έπεσαν θύματα τέτοιων περιστατικών. Διότι η συζήτηση αυτή εκτός από μία καθαρτική διάσταση που έχει αποκάλυψης των σκοτεινών πλευρών του παρελθόντος, θέλει να επισημάνει ότι το πέπλο της σιωπής έχει πια σπάσει, τα στόματα έχουν ανοίξει και αν διανοηθεί κάποιος να προβεί σε πράξεις κακοποιητικές θα βρεθεί προ των ευθυνών του».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε το σύνολο των αρχηγών της αντιπολίτευσης ότι δεν πήραν θέση για τις προτάσεις της κυβέρνησης για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης. «Έχουμε πλαίσιο 9 προτάσεων. Περιμένω τη συνεισφορά σας σε αυτό το δημόσιο διάλογο» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης καταδίκασε την ανάρτηση του βουλευτή του Μακάριου Λαζαρίδη που είχε μιλήσει για τον Άρη Βελουχιώτη χαρακτηρίζοντάς τον «κίναιδο και παιδεραστή».

«Χρησιμοποίησε μια αναφορά «κίναιδος» που τη θεωρώ βαθιά προσβλητική για τους ομοφυλόφιλους. Του ζήτησα να ανακαλέσει και το έκανε, γιατί η κυβέρνηση τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και μάλιστα υποστήριξε ότι στη δική του κυβέρνηση επελέγησαν πρόσωπα στο υπουργικό συμβούλιο και τη στελέχωση της κυβέρνησης, που δηλώνουν ανοιχτά ομοφυλόφιλοι

«Γιατί κανείς ως τώρα δεν είχε επιλέξει ανοιχτά κάποιον ομοφυλόφιλο;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε και στη δευτερολογία του ότι επί των ημερών της ΝΔ στη διακυβέρνηση γίνονται οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

«Επαναλαμβάνω το ερώτημα γιατί δεν απαντήθηκε από κανένα αρχηγό. Γιατί το Metoo ξεκίνησε στην Ελλάδα τώρα και όχι πριν από μερικά χρόνια;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι «η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε σε μια εκδήλωση οργανωμένη από την κυβέρνηση».

«Οι άνθρωποι που μιλούν σήμερα αισθάνονται άνετα να το κάνουν σήμερα. Ίσως και είναι μια φυσική διαδικασία ωρίμανσης σήμερα. Αισθάνθηκαν ασφάλεια να πουν σήμερα την ιστορία τους. Πίστευαν ότι στο παρελθόν δεν θα μπορούσαν να ακουστούν γιατί θα ήταν αδύναμοι στην εξουσία των ισχυρών,. Αυτό αλλάζει με αυτή την κυβέρνηση και είμαστε υπερήφανοι.

Αυτό το μήνυμα στέλνουμε: Ότι μπορούν να μιλήσουν με ασφάλεια όλοι. Ακόμα και για υποθέσεις παραγεγραμμένες. Ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το θύτη του χωρίς να αισθάνεται ενοχές» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ενθαρρύνω τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά που έχει πέσει θύμα κακοποίησης ή εξουσιαστικής βίας να μιλήσει άμεσα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμπληρώσει: «αλλά και στο μέλλον όποιος σκέφτεται να ασκήσει εξουσιαστική βία αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. Εάν διανοηθεί να προβεί σε τέτοιες πράξεις θα αναμετρηθεί με τις συνέπειες τους. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την χώρα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις