Γιώργος Κώτσηρας στα Παραπολιτικά 90,1: Έρχονται αλλαγές στον ποινικό κώδικα για τα αδικήματα κατά ανηλίκων

Share:

Σημαντική η σημερινή συζήτηση στη Βουλή ώστε να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα διεθνούς συνεργασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Γιώργος Κώτσηρας.

 Ειδικότερα, ο κ. Κώτσηρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει στον διχασμό και την εχθροπάθεια με τους πολιτικούς αντιπάλους και -όπως είπε- το κάνει αυτό καθώς δεν έχει άλλη δίοδο να φτάσει στην κοινωνία και να ακουστούν οι θέσεις του

 Παράλληλα σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε κάτι που έχει οξυνθεί και εκπέμπει χυδαιότητα και διχασμό ενώ έκανε για οχετό διαδικτυιακών επιθέσεων κατά της ΝΔ, των στελεχών της και του πρωθυπουργού.

 Προανήγγειλε αλλαγές στον ποινικό κώδικα για τα αδικήματα κατά των ανηλίκων λέγοντας ότι όπου χρειάζεται συμπλήρωση αυτή θα γίνεται. Σημείωσε πως η παραγραφή σήμερα αφορά μόνο το κακούργημα που καταργήθηκε το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι όλα τα αδικήματα να μετρούν από την ενηλικίωση και μετά. Υπογράμμισε δε ότι  έχει τεθεί ζήτημα αυστηροποίησης των ποινών ενώ μελετάται στα πόσα χρόνια θα εκτείνεται η παραγραφή των αδικημάτων.

 Αναφορικά με τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο είπε πως αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο μετά από 40χρονια Βασικές αλλαγές όπως τόνισε είναι η αρχή της διάκρισης των γονέων και θα εξαντλούνται όλες οι δυνατές προσπάθειες ώστε να υπάρξει συμφωνία τα τέκνα.

 Σημείωσε τέλος, πως θα γίνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια  ώστε οι Έλληνες δικαστές να έχουν πιο εξειδικευμένες δικαστικές κρίσεις.

Previous Article

Μητσοτάκης στην «Süddeutsche Zeitung»: Η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή

Next Article

Σώτη Τριανταφύλλου: Ο Τσίπρας αγκαλιάζει γκρουπούσκουλα και μέλη της αγέλης, είναι σε παγίδευση

Σχετικά Άρθρα