Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη Βουλή: Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις χυδαιότητες – Στήριξη στη Λίνα Μενδώνη – Πακέτο θεσμικών μέτρων κατά της παρενόχλησης και της κακοποίησης

Share:
Στήριξη στη Λίνα Μενδώνη και στον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το ζήτημα των υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης – Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου στην Ελλάδα γύρω από το «Me Too» – Ανακοίνωση πακέτου θεσμικών μέτρων: Σε αυτό το τρίπτυχο θα κινηθεί η σημερινή τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, λίγο μετά τις 10 το πρωί, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια.

«Θα βάλει φρένο στην κατηφόρα»

Όπως τονίζει στα parapolitika.gr συνεργάτης του πρωθυπουργού, «με την τοποθέτησή του στη Βουλή θα βάλει φρένο στην κατηφόρα που έχει πάρει η συζήτηση για ένα πολύ σοβαρό θέμα που κινδυνεύει να μετατραπεί σε λασπομαχία. Πουθενά στον κόσμο δεν συμβαίνει αυτό, παντού συζητείται το Me Too αλλά καμία αντιπολίτευση δεν λέει ότι η κυβέρνηση έχει σχέσεις με παιδεραστές».

«Στεκόμαστε στα δύσκολα δίπλα στον άλλον»

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στα ζητήματα αυτά, θέλοντας να τα αναπτύξει σήμερα σε βάθος. Ωστόσο, κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης, στάθηκε απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα». Θύμισε επίσης ότι κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι εχει ζητήσει, όπως είπε, την παραίτηση των μισών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Απευθυνόμενος επίσης στους υπουργούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους υπενθύμισε πόσους εξ αυτών «έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων λύνοντας θέματα συναρμοδιοτήτων».

Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη

Το κυρίαρχο ζήτημα, όμως, σήμερα στη Βουλή – από πλευράς του πρωθυπουργού τουλάχιστον – δεν θα είναι η υπουργός Πολιτισμού αλλά οι πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν στο εξής σε νομικό και θεσμικό επίπεδο για το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και άλλων συναφών αδικημάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαγγείλει μια σειρά μέτρων που αφορούν σε αδικήματα σε εργασιακούς χώρους όπως η κακοποίηση, η απειλή άσκησης βίας και η άσκηση βίας, αλλά και ειδικότερα για το χώρο του θεάτρου. Θα ανακοινώσει και επιμέρους μέτρα ειδικά για ανηλίκους, τόσο νομικής φύσης όπως οι αλλαγές σε άρθρα του Ποινικού Κώδικα, όπως και άλλα.

Θα καλέσει τον Τσίπρα να πάρει θέση

Ο πρωθυπουργός θα καλέσει, βέβαια, τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει δημόσια αν υιοθετεί τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη, του Κώστα Βαξεβάνη, της Τάνιας Ελευθεριάδου και άλλων, που συνδέουν την κυβέρνηση με την παιδεραστία. «Πρέπει να διαλέξει ποιο πρόσωπο θα έχει», αναφέρει χαρακτηριστικά συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Αναμένεται να ζητήσει, επίσης, συνολικά από το πολιτικό σύστημα να βγει πάνω από αυτή τη λασπομαχία, να δείξει ενότητα απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και φυσικά μηδενική ανοχή.

Previous Article

Τσακλόγλου: H δημιουργία αποταμιεύσεων και επενδύσεων θα οδηγήσει σε υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης

Next Article

ΝΔ Πολάκης: «Εμετική η ανάρτησή του στο facebook – Δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ»

Σχετικά Άρθρα