Την αλληλεγγύη και τη στήριξη του ΚΚΕ σε όλους, «όσους και όσες, με τη γενναία στάση τους, άνοιξαν το δρόμο για να βγουν στο φως αποτρόπαιες πράξεις, για να φτάσουν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι» εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στις καταγγελίες για τη σεξουαλική κακοποίηση και προκειμένου όπως είπε «για να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες για μια πραγματικότητα, δυσώδη. Για μια πραγματικότητα οικονομική, κοινωνική, εργασιακή, νομοθετική, η οποία όχι μόνο παράγει δράστες και θύματα, αλλά την ίδια στιγμή εκβιάζει και τη σιωπή τους».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ επέρριψε την ευθύνη για το χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είπε ο πρωθυπουργός, ότι η κυβέρνηση «απέσυρε» και «οδήγησε στη δικαιοσύνη» το Λιγνάδη. Όχι κύριε Μητσοτάκη. Το Λιγνάδη τον «απέσυραν» και τον οδήγησαν στη δικαιοσύνη, τα θύματά του και η κατακραυγή των ανθρώπων που συνέβαλαν να αναδειχθεί το όλο θέμα.

»Είναι στα καθήκοντα του πρωθυπουργού να παρεμβαίνει όταν βλέπει έναν υπουργό του να χειρίζεται λαθεμένα ένα ζήτημα τόσο μάλιστα σοβαρό και αποκρουστικό. Να τον διορθώνει, να τον προσανατολίζει, να το κατευθύνει» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Από την πρώτη στιγμή ως ΚΚΕ τονίσαμε το εξής: Εκτός από τα θύματα και τους δράστες, τα φώτα πρέπει να στραφούν και σε όλους εκείνους τους κοινωνικούς και οικονομικούς καταναγκασμούς, που διευκολύνουν τους δράστες και πάνω απ’ όλα φιμώνουν τα θύματα» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας και κατηγόρησε για «υποκρισία» από «ορισμένους δήθεν ευαίσθητους, από MME και όχι μόνο, που τώρα ανακάλυψαν αυτά τα φαινόμενα, ενώ τόσα χρόνια είναι 100άδες οι καταγγελίες εργαζομένων για παρόμοιες καταστάσεις σε διάφορους χώρους δουλειάς. Για τις οποίες δεν αφιέρωσαν ούτε 1 λεπτό».

Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «αν μία Ολυμπιονίκης αναγκάζεται να σιωπά και να θάβει μέσα του για χρόνια τις φρικτές εμπειρίες που έζησε… Αλήθεια, τί κουράγιο χρειάζεται μία εργάτρια, μία υπάλληλος, ένας απλός εργαζόμενος για να αντιδράσει, να καταγγείλει, να αποκρούσει τέτοιες μορφές βίας;».

Στο πλαίσιο αυτό αναρωτήθηκε «πώς θα στηριχθεί μια γυναίκα, ένας νέος/νέα, πριν και μετά την καταγγελία τέτοιων περιστατικών, όταν οι ελάχιστες κρατικές υποδομές και υπηρεσίες για την ολόπλευρη στήριξη των θυμάτων, δηλαδή νομική, συμβουλευτική, ψυχολογική, μένουν υποστελεχωμένες;».

Ταυτόχρονα ο γραμματέας του ΚΚΕ φωτογραφίζοντας τις παρεμβάσεις Κούγια σημείωσε ότι «είναι, όμως, απαράδεκτη και η προσπάθεια που γίνεται από ορισμένους, να ταυτιστεί ο ομόφυλος σεξουαλικός προσανατολισμός με την ασέλγεια και την εκμετάλλευση σε βάρος εφήβων, με την παιδεραστία».

«Τα παραπάνω περιστατικά και η έκτασή τους σε εργασιακούς χώρους, σε χώρους μόρφωσης, πολιτισμού, αθλητισμού αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται απλά και μόνο για κάποιες ακραίες ατομικές συμπεριφορές. Είναι πολύ βολική αυτή σας η προσέγγιση. Δείχνουμε τα τέρατα αλλά κρύβουμε την κοινωνία που γεννά και συντηρεί τέρατα» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Έτσι κρύβετε τη σαπίλα και τη δυσωδία που αποπνέει το άθλιο και διεφθαρμένο σύστημα που υπηρετείτε και αναπαράγετε! Απέναντι σε όλα αυτά είστε υπόλογοι. Όλοι όσοι βρεθήκατε στις κυβερνητικές καρέκλες τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών τόσο τη ΝΔ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσε ότι «η Διεθνής Σύμβαση κατά της βίας και της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, που ετοιμάζεστε να κυρώσετε στη Βουλή, έχει ως κίνητρο κυρίως “την προώθηση βιώσιμων επιχειρήσεων”, μην τυχόν και χάσουν τη “φήμη” τους οι επιχειρήσεις και μειωθεί η παραγωγικότητα!!!».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και απάντησε στον πρωθυπουργό για τα όσα είπε σχετικά με το διαδίκτυο και τις χυδαίες αναρτήσεις που ταυτίζουν τη ΝΔ με τους παιδεραστές ζητώντας απαντήσεις από το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για οχετό και κατήφορο και μιλώντας ειρωνικά για «ποιότητα δημόσιου νεοδημοκρατικού λόγου» αναφέρθηκε στα όσα έλεγε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος για την εκδήλωση της επετείου του Πολυτεχνείου όπου είχε μιλήσει για «1500 επίδοξοι δολοφόνοι του ΚΚΕ».

Πρόσθεσε ακόμη κάνοντας λόγο για «αθλιότητα αυτή 2η φύση» τα όσα έγραψε ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης για τον «κίναιδο και παιδεραστή Βελουχιώτη» τονίζοντας ότι είναι «ανάρτηση βγαλμένη από τον βούρκο του ναζιστικού Χρυσαυγητισμού!»

«Μη σας πιάνει λοιπόν ο πόνος τώρα, για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν copy paste έτσι κι αλλιώς τον αυριανισμό, ο οποίος πάντα είχε ειδικά το ΚΚΕ και την συνεπή αριστερά στο στόχαστρο» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας συμπληρώντας ότι και για τη ΝΔ «αυτό δεν είναι δικαιολογία».

«Ντροπή και καταισχύνη σας που επιλέγετε τέτοια τακτική! Για να μην μιλήσουμε για τα ανώνυμα και επώνυμα τρολ σας τι αθλιότητες επιστρατεύουν!!!» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

«Η ΝΔ έχει ποτίσει χρόνια τώρα όλο τον βούρκο, ιδιαίτερα μέσω των μηχανισμών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λουστείτε τα, λοιπόν τώρα. Γιατί δεν μπορεί να μην ξέρετε ποιοι επιστρατεύουν άθλια, ρατσιστικά, μισαλλόδοξα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

»Θα αναρωτηθεί ίσως κάποιος, όποιος μπορεί να αντέξει να δει τη συζήτηση στη Βουλή: Γιατί τόση σήψη και δυσωδία; Ειλικρινά σάς λέμε ότι εμάς δεν μας κάνει πλέον καμία εντύπωση

»Η αηδία και η αποστροφή που αισθάνεται αρκετός κόσμος από το χαρακτήρα που παίρνει η μεταξύ σας αντιπαράθεση, είναι ισότιμη με την αηδία που νιώθει για τα γεγονότα που βγαίνουν στην επιφάνεια» επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Στο πλαίσιο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουτσούμπας προειδοποίησε: «Μη διανοηθείτε, στο όνομα δήθεν της ρύθμισης του δημόσιου διαλόγου, να επιχειρήσετε να επιβάλλετε μέτρα περιορισμού της φωνής των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των πολιτικών κομμάτων των εντύπων που ασκούν ουσιαστική, σκληρή μεν, αλλά καθαρή κι έντιμη κριτική στην αντιλαϊκή πολιτική σας και στους συμμάχους σας, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ. Και ξέρετε πολύ καλά ότι αυτή η κριτική δεν έχει σχέση με καμία «υπόγα», ούτε με καμιά «παράγκα».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «τελικά, ό,τι φέρνετε ως πλαίσιο για να αντιμετωπίσει υπαρκτά προβλήματα, οδηγεί μονίμως σε φίμωση ή σε κάποιο είδος φίμωσης. Δεν είμαστε γενικά ενάντια στη θέσπιση κανόνων, αλλά στους κανόνες που φτιάχνουν οι κυβερνήσεις σας- και η δική σας- δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη».

Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας αντιτάχθηκε και στον κώδικα δεοντολογίας που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση για το χώρο των καλλιτεχνών λέγοντας ότι «σε φίμωση τελικά θα οδηγήσουν και οι κώδικες δεοντολογίας που επεξεργάζεστε! Εκεί που οδήγησε και ο διαδικτυακός καλλιτεχνικός «τρομονόμος» που επικυρώσατε μία εβδομάδα πριν για την τέχνη και το οπτικοακουστικό περιεχόμενο.

»Γιατί, με αυτό το ευρωενωσιακό νομοθετικό πλαίσιο, που έχει την υπογραφή και των δυό σας, – και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ- πριν μία εβδομάδα, στην Ισπανία, φυλακίστηκε καλλιτέχνης, γιατί με τους στίχους τους “προσέβαλε» λέει, τη μοναρχία, το βασιλιά και τη βασίλισσα!».

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Κουτσούμπας απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μα πού βρισκόμαστε; Στο μεσαίωνα; Ναι, αυτά συμβαίνουν στην Ισπανία της «προοδευτικής διακυβέρνησης», κύριε Τσίπρα. Λουστείτε τα κι εσείς! Αφού πολιτική στήριξη άπλετη παρέχετε στους ισπανούς φίλους σας».

«Ο βούρκος που αναπαράγει τη βία σε βάρος των γυναικών, άλλων κοινωνικά ευάλωτων ανθρώπων, όσα αναπαράγουν τον ρατσισμό, δεν αποτελεί, γενικά κι αφηρημένα, όπως συχνά ακούγεται, μια «κρίση» των «ανθρώπινων αξιών» και της «ηθικής» της κοινωνίας! Πηγάζει από το «δίκαιο» και τις «αξίες» που καλλιεργεί η σημερινή εκμεταλλευτική κοινωνία της καπιταλιστικής σαπίλας. Ο ανελέητος ανταγωνισμός, ο εγωιστικός τρόπος ζωής/σκέψης, γεννούν την επιθετική αλαζονεία, την υποτίμηση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου,ακόμα και τη βίαιη συμπεριφορά» ανέφερε.

Συμπλήρωσε δε ότι «το ατομικό θάρρος, η αντοχή μπορεί να αναπτυχθεί στο έδαφος της συλλογικότητας, της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης, που είναι το πραγματικό “δίχτυ ασφαλείας” κάθε γυναίκας, κάθε νέας/ου και ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολισμό» και επανέλαβε την ανάγκη ασπίδας προστασίας για τα θύματα και τους καταγγέλλοντες.

«Η “ασπίδα προστασίας” χτίζεται μέσα στον συλλογικό αγώνα για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Με γενναία συλλογική και ατομική αυτοκριτική και κριτική,με αναδιαπαιδαγώγηση & δημιουργία βήμα-βήμα του νέου ανθρώπου,σε μια νέα κοινωνία πραγματικά ελεύθερη και δημιουργική από κάθε άποψη.

Για μια κοινωνία που δε θα χωράει ούτε το φόβο, ούτε το σεξισμό, ούτε το ρατσισμό, ούτε τη βία, μια κοινωνία πραγματικά απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και από κάθε κοινωνική ανισότητα» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις