Κορυφώνεται σήμερα στην Βουλή η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Λιγνάδη, με τη μετωπική σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που διεξάγεται κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, η ομιλία του οποίου θα ξεκινήσει στις 10:00.

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου. Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», είχε τονίσει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κυβέρνηση, εν μέσω μια εξελισσόμενης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης λόγω κορονοϊού, θα επιχειρήσει να αποδομήσει την κατηγορία της συγκάλυψης μιας τέτοιας υπόθεσης, που εμπίπτει στο ελληνικό #metoο.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να απαντήσει στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί συγκάλυψης ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και θεσμικές αλλαγές για την ποινική αντιμετώπιση αδικημάτων όπως αυτό της σεξουαλικής παρενόχλησης η του βιασμού. Με ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτησή του για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ενώ χθες στο υπουργικό συμβούλιο κάλεσε τους υπουργούς να την υποστηρίξουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή της χώρας και θα εστιάσει σε δημοσιεύματα ΜΜΕ που είναι φιλικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και αναφορές στο διαδίκτυο που εμπλέκουν την Νέα Δημοκρατία με την παιδεραστία.

Στην ανάδειξη των πολιτικών και ηθικών ευθυνών του πρωθυπουργού στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται να εστιάσει την παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας. Αντιμετωπίζοντας τον πρωθυπουργό ώς απολογούμενο για την εξέλιξη της υπόθεσης, θα μιλήσει για προσπάθεια συγκάλυψης ενώ θα επαναφέρει το αίτημα που έχει διατυπώσει δημοσίως σχετικά με την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την στήριξη της υπουργού Πολιτισμού από τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα όσα λέμε τόσες μέρες. Ότι η κα Μενδώνη τόσο καιρό λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του. Και αφού μάζεψε τους βουλευτές του που ζητούσαν την παραίτησή της, τώρα φρόντισε να στείλει το ίδιο μήνυμα και στους υπουργούς του για να τη στηρίξουν. Τι άλλο πρέπει να κάνει για να επιβεβαιώσει πως η πολιτική ευθύνη ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον κ. Μητσοτάκη;».

Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (142 Α) με βάση τον οποίο διεξάγεται η συζήτηση δεν μπορεί να πάρει τον λόγο στην συνεδρίαση η Λίνα Μενδώνη. Εκτός αν υπάρξει ελαστική αντιμετώπιση ή διασταλτική ερμηνεία του συγκεκριμένου άρθρου του κανονισμού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις