«Εύχομαι και ελπίζω στο τέλος της συζήτησης να μπορούμε να καταλήξουμε στην κοινή μας γραμμή για την αντιμετώπιση της ουσίας του προβλήματος. Να εξετάσουμε από κοινού πως το θεσμικό μας πλαίσιο θα αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τα φαινόμενα» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου.

Είχαμε ένα κύμα αποκαλύψεων μετά τις καταγγελίες Σοφίας Μπεκατώρου, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξήγησε πως «προκάλεσα αυτή τη συζήτηση γιατί αυτή η διαδικασία εξυγίανσης κινδυνεύει να χάσει το στόχο της, να μετατραπεί σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Λες και το έγκλημα έχει χρώμα και η ντροπή ιδεολογία».

«Τα φαινόμενα παρενόχλησης και βίας εναντίον των πιο αδύναμων ξεπερνούν τάξεις, θρησκείες και επαγγέλματα. Συνεπώς, η αντιμετώπισή τους προϋποθέτει τη συστράτευση Πολιτείας και πολιτών.Τη δράση του Κράτους Δικαίου. Γιατί ένα πρόβλημα όλων, απαιτεί λύση από όλους », τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είναι τυχαίο ότι στη χώρα μας όλα αυτά ξεκίνησαν από τη μαρτυρία Σοφίας Μπεκατώρου στις 16 Ιανουαρίου σε εκδήλωση της ΓΓ Αθλητισμού, πρωτοβουλία που χαιρέτησα αμέσως» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Επικοινώνησα μαζί της και τη χαρακτήρισα Ολυμπιονίκη της εμπιστοσύνης. Αντίστοιχα όλα τα κόμματα χαιρέτησαν αυτή τη γενναία πράξη. Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Αυτούς τους τρεις παράλληλους δρόμους επιχειρεί να κλείσει ο εκτροχιασμός και ο υποβιβασμός της δημόσιας συζήτησης».

«Το κίνημα «#MeΤoo» ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στην Αμερική. Εκδηλώθηκε τώρα, το 2021, στην πατρίδα μας. Σήμερα η φωνή έσπασε τη σιωπή και είναι η σειρά της πράξης να σπάσει την αδράνεια», ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Το «#ΜeΤoo» είναι κίνημα υγιές. Οφείλει να μην χάνεται στις φήμες ώστε να μην ακυρώνεται και να μην παίρνει τη μορφή χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Η σύγχυση είναι η άλλη όψη της συγκάλυψης» συμπλήρωσε.

«Εδώ και ένα μήνα η κοινωνία υπέστη ένα σκληρό σοκ. Η κοινή άμυνα είναι κίνηση απελευθέρωσης .Την επικαιρότητα δυστυχώς πλημμυρίζουν χυδαία σχόλια. Καθώς κάποιοι θέλησαν να πετάξουν στο βρώμικο καλάθι των δικών τους σκοπιμοτήτων ένα ζήτημα που συγκλονίζει κάθε ελληνική οικογένεια Κι όμως τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα. Ένα καινούριο κύμα λαϊκισμού και θολών κατηγοριών διακινείται. Σαν οι βιαστές να διαχωρίζονται σε αριστερούς και δεξιούς. Ο κατήφορος αυτός ξεστρατίζει την υπόθεση του ελληνικού «#ΜeΤoo», ανέφερε έπειτα.

«Με ποιο θράσος ο κ. Πολάκης κάνει χυδαίες αναρτήσεις, αφήνοντας υπονοούμενα για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα για για την τάχα ευθύνη του Μαξίμου. Κύριε Τσίπρα σας απαντώ να απαντήσετε όχι ως τέως πρωθυπουργός όχι αλλά ως Αλέξης Τσίπρας, πατέρας 2 παιδιών, στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών», είπε αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη και τις αιχμές που άφησε.

«Το ζητούμενο είναι να μπορέσουν επιτέλους τα θύματα να μιλήσουν ελεύθερα. Την ίδια στιγμή οι ενορχηστρωτές της λάσπης θα πρέπει να βγουν από το βόθρο που έχουν κρυφτεί. Η τοξικότητά τους είναι επικίνδυνη και πρέπει να παρεμποδιστεί», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Πριν ο κατήφορος φτάσει στο τέλος του, σας ρωτώ ευθέως: «Θεωρείτε ότι η ΝΔ καλύπτει παιδεραστές; Απαντήστε κύριε Τσίπρα όχι ως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό, αλλά ως πατέρας δύο παιδιών σε έναν πατέρα τριών παιδιών».

«Διόρισα υπεύθυνη για να επιλύσει το πρόβλημα στην κυρία Αγαπηδάκη, η οποία το έλυσε, όταν εσείς δεν κάνατε τίποτα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι ενορχηστρωτές της αθλιότητας που περιγράφω πρέπει να βγουν κάποια στιγμή από τον υπόνομο», συνέχισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. «Δυσχεράνουν την ίδια λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις