Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σώτη Τριανταφύλλου: Ο Τσίπρας αγκαλιάζει γκρουπούσκουλα και μέλη της αγέλης, είναι σε παγίδευση

Την δική της, αυστηρή, κριτική ασκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα η συγγραφέας, Σώτη Τριανταφύλλου. Σχολιάζοντας το εκρηκτικό σκηνικό των τελευταίων ημερών τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, η Σώτη Τριανταφύλλου κάνει αναφορά στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα.

 «Σιωπούμε μπροστά στην ασέβεια που επιδεικνύει η Αριστερά στους θεσμούς και στα θεσμικά πρόσωπα. Προπάντων όμως δεν σέβεται τον ίδιο της τον εαυτό», αναφέρει σε συνέντευξή της στο Liberal.gr ενώ σχολιάζοντας την στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στις χυδαιότητες και τις ύβρεις των τελευταίων ημερών, αναφέρει ότι τον έχει παρασύρει ένα αριστερίστικο κίνημα με υπερβολική ευρύτητα που αγκαλιάζει μια ποικιλία από γκρουπούσκουλα. «Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να απογοητεύσει τους οπαδούς του, τα μέλη της αγέλης. Πιστεύω ότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, σε παγίδευση», όπως σημειώνει.

 Ειδικότερα, στην ερώτηση του δημοσιογράφου, για το σημερινό εκρηκτικό σκηνικό η κ. Τριανταφύλλου σημειώνει : «Αναρωτιέμαι ποια είναι η γνώμη σοβαρών ανθρώπων που πρόσκεινται στην αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενημερώνονται καθόλου ή αντλούν τις πληροφορίες τους μόνο από τα προπαγανδιστικά αριστερά ΜΜΕ; Παρακολουθούν το είδος της αντιπολίτευσης που ασκεί το κόμμα το οποίο εμπιστεύονται και ψηφίζουν; Αυτό νομίζω πως πρέπει να είναι το ερώτημά μας: πόσοι Έλληνες δικαιολογούν αυτή την κάκιστη πολιτική, τον τυχοδιωκτισμό και την απρέπεια ―και γιατί.

 Η αριστερά στην Ελλάδα έχει πλέον συγχωνευτεί με τον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο ο οποίος ταυτίζεται με την τρομοκρατία σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής. Η αριστερή τρομοκρατία έχει δύο παραδοσιακές πλευρές: η μία είναι η ένοπλη, αυτή που υπηρετούν οι δολοφονικές ομάδες· η άλλη είναι η ιδεολογική, πολιτική και κοινωνική την οποία υπηρετεί ολόκληρη η παράταξη προσπαθώντας να κλείσει το στόμα του κάθε διαφωνούντος.

 Αυτό έκανε η αριστερά σε όλες τις φάσεις της ανάπτυξής της στον 20ό αιώνα και ήταν μια από τις αιτίες της πολυδιάσπασής της σε πλήθος αυταρχικά δόγματα στο πέρασμα του χρόνου. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έχει βεβαίως κανένα ηθικό πλεονέκτημα και η τακτική του «θα κλείσω τη μύτη μου και θα γίνω μπλε» είναι παιδαριώδης και απαράδεκτη.

 Σε ερώτηση για το μπαράζ επιθέσεων όπως στο σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας και κατά μέσων ενημέρωσης η συγγραφέας απαντά μεταξύ άλλων: «Ίσως χρειάζεται να χειροτερέψουν τα πράγματα προτού καλυτερέψουν. Και γι’ αυτό, θα περιμέναμε περισσότερη τόλμη από μια φιλελεύθερη ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Αλλά, για να προχωρήσει σε ρήξεις, τις οποίες επιθυμούν νομίζω αρκετοί Έλληνες, πρέπει να εξασφαλίσει φιλίες και συμμαχίες. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε περιβάλλον κοτετσιού όπου οι πάντες φοβούνται τη μήνι της αριστεράς και του εξωκοινοβουλευτικού χώρου. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται αλλά η κυβέρνηση εκβιάζεται.

 Τέλος, αναφερόμενη στην στάση του Αλέξη Τσίπρα σε όλη αυτή την κατάσταση σημειώνει :

Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας έχει παρασυρθεί από ένα μεγάλο κύμα. Στα νεανικά του χρόνια τον παρέσυρε το κύμα του ΚΚΕ και των καταλήψεων ―ένα κύμα που καταπλάκωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξαιτίας του λαϊκισμού και της ανοησίας του ΠΑΣΟΚ― τώρα, τον παρασύρει ένα αριστερίστικο κίνημα με υπερβολική ευρύτητα που αγκαλιάζει μια ποικιλία από γκρουπούσκουλα. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να απογοητεύσει τους οπαδούς του, τα μέλη της αγέλης. Πιστεύω ότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, σε παγίδευση».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ