Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τσίπρας: Γιατί στηρίζετε την κ. Μενδώνη με τόσο πάθος

 Στην κατά μέτωπο επίθεση πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τροπολογία του στη Βουλή ρωτώντας τον Πρωθυπουργό : «Δεν ακούτε την πάνδημη απαίτηση να παραιτηθεί η υπουργός σας; Γιατί την στηρίζετε με τόσο πάθος;» διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχεια στον ίδιο τόνο την παρέμβασή του λέγοντας: «Υπάρχει κάποιο έννομο μυστικό που δεν πρέπει να ξέρουμε; Από μόνη της κ. Μενδώνη κινήθηκε σε όλη αυτή την ιστορία;».

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του σε αναφορές στην κ. Μενδώνη. «Από μόνη της αποφάσισε να αλλάξει το νομό να καταργήσει τον διαγωνισμό. Από μόνη της αποφάσισε να ανεβεί στο βήμα της Βουλής σε μια δημόσια επίδειξη και να επικαλεστεί λογούς δημοσίου συμφέροντος για τον διορισμό του κου Λίγναδη.

Από της μόνη καθυστέρησε την διαδικασία και  έδωσε την δυνατότητα στον κ. Λιγνάδη να αποκρύψει όλα τα στοιχεία και αποδείξεις της υπόθεσης. Ποιος τον έβαλε σε αυτή την θέση ποιανού επιλογή ήταν ;

Πέρασε έξω από το Εθνικό Θέατρο, είδε φως και μπήκε ;

Θα πείσετε τους βουλευτές σας;

 Από μόνη της αποφάσισε να ζητήσει την παραίτηση Λιγναδη αλλά να μην προσφύγει στην δικαιοσύνη την ιδία μέρα αλλά να περιμένει δίνοντας κρίσιμο χρόνο στον κατηγορούμενο αλλά να περιμένει όταν στις 19 Φλεβάρη υπήρχε η πληροφορία για μη παραγεγραμμένο αδίκημα. Τότε έκανε μηνυτήρια αναφορά η κ. Μενδώνη; κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας: Καταδικάζω όσα η ασυδοσία του πληκτρολογίου σας καταλογίζει

 Απαντώντας στην ευθεία ερώτηση που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός, εάν στηρίζει και ο ίδιος τα όσα λέγονται για την κυβέρνηση απέναντι στο σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι καταδικάζει «όσα η ασυδοσία του πληκτρολογίου σας καταλογίζει» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Ειδικότερα, ανέφερε ο κ. Τσίπρας «Μιλήσατε για ευκαμψία και  αναφερθήκατε σε προσωπικό τόνο στα παιδιά μας και στα παιδιά σας.

 Η πρώτη σας έγνοια δεν ήταν αν θα δείτε τα θύματα να μιλήσουν αλλά να προστατεύσετε τον θύτη να μην τον ρίξετε στα σκυλιά όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, από σεβασμό στο Λιγνάδη, αποκρύψατε την αλήθεια των θυμάτων και το δράμα τους.

Και βάλατε το δύσμοιρο κ. Ταραντίλη κοπιάζοντας να λέει ότι ήταν προσωπικοί οι λόγοι παραίτησης του κ. Λιγνάδη  θα παραμένετε ακάλυπτος όσο καλύπτεται την υπουργό σας.

 Να διαχωρίσω την θέση μου από όσα γράφονται στα social media. Εγώ έχω υποστεί προσωπικά αυτού του είδους τις επιθέσεις!  Διαφωνώ με πολλά όσα η ασυδοσία του πληκτρολογίου σας καταλογίζει και το κάνω ευθαρσώς παρότι εσείς δεν είχατε ποτέ πράξει κάτι αντίστοιχο.

 Καταδικάζω την ασυδοσία».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ