Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Πρέπει να απαντήσετε γιατί δεν αποπέμψατε την κ. Μενδώνη

Στην δευτερολογία του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας
δεν απάντησε στο επίμονο ερώτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «για ένοχα μυστικά, για μια σχέση με την υπουργό Πολιτισμού όπου κάτι κρύβεται από πίσω και φυσικά για να καταδικάσει τις δηλώσει Πολάκη για το απαράδεκτο #hashtag εναντίον της ΝΔ».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε «είπατε ότι είστε περήφανος γιατί το κίνημα Metoo άνθισε επί κυβέρνησής σας. Πάλι δεν κάνατε αυτοκριτική, ούτε αναλάβατε πολιτική ευθύνη. Είπατε ότι δίνετε εχέγγυα στήριξης στα θύματα. Με την ίδια λογική στις ΗΠΑ ξεκίνησε επί Τραμπ. Επιχειρήματα για μικρά παιδιά».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο διαδίκτυο υπάρχει ένα τμήμα αρνητικό, το οποίο καταδικάζουμε. Αν δεν υπήρχε το θετικό του τμήμα δεν θα μπορούσαν όμως να αναδειχθούν άλλα ζητήματα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Το κρίσιμο ζήτημα της συνεδρίασης σήμερα είναι γιατί δεν αποπέμπεται την κ. Μενδώνη. Κι αυτό εσείς πρέπει να το απαντήσετε, όχι τα κόμματα της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε.

«Στις 6 του μήνα υπήρχε η καταγγελία και στις 8 η κ. Μενδώνη έλεγε ότι ο Λιγνάδης δεν άντεξε τις φήμες και ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για αυτό και δεν προχωράμε στη διερεύνηση της υπόθεσης. Μας λέτε ότι δεν προχωρήσατε γιατί δεν υπήρχε μηνυτήρια αναφορά. Αλλά εκείνη την ημέρα ο δικηγόρος του Νίκου Σ. ζητούσε από τον Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Δεν τις ακούσατε τις δηλώσεις; Και στις 15 του μήνα ο κ. Ταραντίλης έλεγε ότι η παραίτηση Λιγνάδη έγινε για προσωπικούς λόγους; Κι όταν έγινε μήνυση για μη παραγεγγραμμένο αδίκημα η κ. Μενδώνη είπε ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Και πως ”μας εξαπάτησε”. Αλήθεια ποιους;», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την ερώτηση «Μήπως δεν διώχνετε την κ. Μενδώνη για να μην πει μετά ότι αυτή δεν ήξερε τον κ. Λιγνάδη κι άλλοι της είπαν να τον διορίσει;»

Και συνέχισε: «Μου ζητάτε παραιτήσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μου επιρρίψατε ευθύνες για την ατμόσφαιρα στο διαδίκτυο. Κάνατε αναφορά στον κ. Λαζαρίδη ενώ δεν κάνατε ούτε μία αναφορά για την αθλιότητα του κ. Χρυσοχοϊδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Θα ήθελα να με ενημερώσει η κ. Αγαπηδάκη για τη δουλειά που κάνει στα ανήλικα. Αν όμως δέχεται η ίδια να μιλά με εγκληματικά ανήθικους, και δολοφόνους. όπως μας χαρακτήριζε τότε. Να αναφερθούμε στα γνωστά τρολ του διαδικτύου; Μιλάμε για στελέχη σας, όχι για δημοσιογράφους. Αδωνις Γεωργιάδης, Ρωμανός. Που έλεγαν ότι ήρθαν τα ΟΥΚ να με σώσουν και μας χαρακτήριζαν συμμορία. Αυτοί είστε. Σας τα χαρίζω. Φέρατε το Μακελειό μέσα στην αίθουσα αυτή. Και είπατε εδώ τα ίδια ακριβώς».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ