Στήριξη Κώστα Καραμανλή στην Λίνα Μενδώνη: «Η υπουργός δεν περιορίζεται στην εύκολη δημοσιότητα, αλλά στα έργα»

Share:

«Χρέος όλων μας στο κοινοβούλιο είναι να ρίξουμε φως και όχι άλλο μαύρο στο σκοτάδι, είτε πράξεων, είτε παραλείψεων», σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του κατά την συνεδρίαση της Επιτροπή Εμπορίου ο Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

 Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας: «Η αξιωματική αντιπολίτευση, λοιπόν, ή μέρος αυτής με αφορμή τη γνωστή υπόθεση Λιγνάδη, που έχει σοκάρει όλο το πανελλήνιο και κανείς δεν αμφισβητεί σε αυτή την αίθουσα και στην Κυβέρνηση πόσο σοβαρή είναι, αφήνει απαράδεκτα υπονοούμενα εναντίον της Υπουργού πολιτισμού, εναντίον του Πρωθυπουργού, εναντίον μιας παράταξης ολόκληρης. Το όργιο λοιπόν φημών και σκανδαλοθηρίας αναφορικά με την υπόθεση αυτή θα σας έλεγα ότι τουλάχιστον σε μένα φέρνει στη μνήμη μου την εποχή του ακραίου πολιτικού λόγου, που δέσποζε στην εποχή του Μνημονίου κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε και συμπλήρωσε: « Άλλο λοιπόν κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ η δίκαιη κριτική προς ορισμένους χειρισμούς κι άλλο ο εκτροχιασμός σε ένα κύμα συκοφαντιών και τοξικής λάσπης που δεν νομίζω ότι βοηθάει τον πολιτικό διάλογο. Το ευχάριστο είναι, για να μη λέμε μόνο τα δυσάρεστα το γεγονός ότι σήμερα είδαμε έναν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κύριο Τσίπρα, ο οποίος ήρθε αν θέλετε να αποκηρύξει την χυδαιότητα του διαδικτύου. Λάθη προφανώς γίνονται και είναι ανθρώπινο, δεν μπορεί να γίνονται τα οχήματα εκτόξευσης λάσπης».

 Ο κ. Καραμανλής ωστόσο δεν παρέλειψε να εκφράσει την στήριξή του και προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σημειώνοντας: «Εδώ θα μου επιτρέψετε να πω και κάτι άλλο κύριε πρόεδρε. Αυτό δεν πρέπει να το ξέρουνε μόνο οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, αλλά και όσοι ενεργούνε δήθεν στο όνομα αυτής της παράταξης συμμετέχοντας με τρόπο δόλιο, θα έλεγα, στις προσπάθειες σπίλωσης, πόσο του Πρωθυπουργού, όσο και της ιστορικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς είμαστε, όπως έχουμε πει πολλές φορές η παράταξη του μέτρου, η παράταξη του ορθολογισμού, αγκαλιάζουμε και ανθρώπους εκτός κομματικής ταυτότητας, όπως είναι άλλωστε και η Υπουργός Πολιτισμού η κυρία Λίνα Μενδώνη, η οποία θα σας έλεγα ότι τηρεί σταθερά τις βασικές πολιτικές γραμμές της παράταξης και της Κυβέρνησης και είναι εμφανές θα έλεγα το έργο της. Θα σας έλεγα μάλιστα ότι σπάνια βλέπουμε Υπουργό ή πολίτικο, που να μην περιορίζεται στην εύκολη δημοσιότητα, αλλά στα έργα.

Και εγώ ως υπουργός Υποδομών έχω συνεργαστεί μαζί της άψογα, τόσο στα ζητήματα του μετρό Θεσσαλονίκης και σε άλλα πολλά ζητήματα, όπως είμαι σίγουρος, το έχει πει και ο υπουργός Ανάπτυξης, ο κύριος Γεωργιάδης στα δικά του ζητήματα και πολύ σύντομα το έργο της αυτό θα ξεδιπλωθεί τόσο στην Εθνική Πινακοθήκη, όσο και στο πολύ σημαντικό έργο που κάνει στο Τατόι.

Σίγουρα για να μην ξεχάσουμε τα θύματα σε αυτή την ιστορία, να πούμε ότι όλο αυτό το όργιο φημών δεν βοηθάει στην απόδοση δικαιοσύνης, στα θύματα τέτοιων ενεργειών, που βρίσκουν επιτέλους το σθένος να βγούνε και να μιλήσουν. Αυτό ήταν μια  σύντομη αναφορά, γιατί νομίζω ότι  καλό είναι και η δική μας επιτροπή να μην είναι εντελώς αποκομμένη από τα πραγματικά γεγονότα».

Previous Article

Σπαντιδέας στα Παραπολιτικά 90,1: Ουσιαστικά δεν έχουμε lockdown όταν υπάρχει τόση μεγάλη κυκλοφορία

Next Article

Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Να αντιληφθεί ότι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί τη μόνη απάντηση στα προβλήματα

Σχετικά Άρθρα