Τασούλας: Έχουμε φτύσει αίμα για να μην κλείσει η Βουλή

Share:
Μετά από ένα παρεμπίπτων θέμα που έθεσαν οι βουλευτές της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ
στη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΞ «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας», να γίνει δεκτό το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για ονομαστική ψηφοφορία επί τροπολογίας που έχει απορριφθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, άνοιξε ένας διάλογος για σχεδόν μια ώρα στην Ολομέλεια σχετικά με το ενδεχόμενο ή την ανάγκη, αλλαγής Κανονισμού της Βουλής αλλά του Συντάγματος που από το 1974 νομοθετεί με αυτόν τον λάθος τρόπο, σύμφωνα με την αντιπολίτευσή!

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας πήρε τον λόγο από τα έδρανα της Βουλής και εξήγησε πως «το θέμα που έθεσε ο κ. Κατρούγκαλος δεν μας αιφνιδίασε. Διότι το είχε αναφέρει την Πέμπτη το μεσημέρι στη Διάσκεψη των Προέδρων και είχαμε κάνει μία πρώτη συζήτηση επί του θέματος. Απροετοίμαστη συζήτηση, γιατί αυτό το ζήτημα έχει να κάνει με το ότι αυτό αφορά σε τροποποίηση του Κανονισμού και πρέπει να το δούμε έτσι είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε «Γνώμη μου είναι ότι, δεν ισχύει επειδή, δεν ισχύει και επειδή δεν προβλέπεται πολύ απλά. Είναι λεπτό και έχει παραμέτρους και παρενέργειες και κάποιες που πιθανόν να μην σκεφτόμασταν. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά, να αναλάβουμε την ευθύνη και να προχωρήσουμε στην τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής» συμπλήρωσε ο Κ. Τασούλας.

Ακούστηκε από βουλευτές να κλείσει η Βουλή …. δεν πρέπει να κλείσει όπως ακούστηκε και πρέπει να ξέρετε ότι έχουμε φτύσει αίμα για να μην κλείσει η Βουλή. Πρέπει να το πω αυτό εδώ στην Ολομέλεια τι ζούμε καθημερινά γιατί δεν θέλω να ξανακούσω κάτι τέτοιο. Πρέπει να γνωρίζετε, ότι η φροντίδα για την ζωή την υγεία και την δημοκρατία είναι ένας ογκόλιθος άγχους που πρέπει να περιγράψουμε, είπε σε δραματικό τόνο ο κ. Τασούλας και συνέχισε «δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να έρπει ο θάνατος και εμείς να νομοθετούμε! Προσπαθούμε να είμαστε εντάξει και έτοιμοι της κατανοητής αμηχανίας ανάμεσα στην προστασία της δημοκρατίας και την προστασία της Υγείας». Ο κ. Τασούλας έφερε παράδειγμα την Γαλλική Εθνοσυνέλευση και τον τρόπο που νομοθετούν! Στο Γαλλικό Κοινοβούλιο ο ένας βουλευτής που επιτρέπεται να συμμετέχει στα ψηφίσματα, ψηφίζει για ακόμα έναν βουλευτή. Το φαντάζεστε να γινόταν κάτι τέτοιο εδώ στη Βουλή, είπε ο κ. Τασούλας.

Previous Article

Επίθεση υποστηρικτών του Κουφοντίνα στο πολιτικό γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο

Next Article

Βορίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη έπεσε στο κενό

Σχετικά Άρθρα