Επίθεση εναντίον της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Αναφερόμενος στη χώρα μας, με αφορμή τη δήθεν «παρενόχληση» του «Τσεσμέ» από ελληνικά μαχητικά F-16, ο Ακάρ είπε: «Θεωρούμε ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας στο Αιγαίο δεν είναι η κατάλληλη για μία καλή γειτονία. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της «Γαλάζιας Πατρίδας» μας». «Η απάντηση δόθηκε», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως στις 23 Φεβρουαρίου 2021 το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδιδε -επικαλούμενο πηγές του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας- ότι 4 ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το πλοίο «Τσεσμέ» που πραγματοποιούσε έρευνες στο Αιγαίο, κάτι που ελληνικές στρατιωτικές πηγές διέψευσαν κατηγορηματικά.

«Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο «Τσεσμέ», που πραγματοποιεί επιστημονικές και τεχνικές έρευνες σε διεθνή ύδατα στον Βόρειο Αιγαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά το Anadolu.

«Υποκριτική η στάση της Ευρώπης»

Ο Ακάρ επιτέθηκε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση – τη στάση της οποίας χαρακτήρισε υποκριτική – για τις ενστάσεις της περί τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

«Η ΕΕ μας λέει για «ανθρώπινα δικαιώματα». Ποιο είναι το δικαίωμα στη ζωή των αθώων πολιτών μας που μαρτύρησαν στη Γκάρα;», αναρωτήθηκε ο Ακάρ, σχετικά με τον θάνατο 13 Τούρκων για τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί το PKK.

Επίθεση στις ΗΠΑ για τους S-400

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των S-400, του οπλικού συστήματος από τη Ρωσία που έχει βάλει στο περιθώριο την Άγκυρα.

«Το αμυντικό σύστημα S-400 χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται εναντίον απειλών και κινδύνων για την Τουρκία. Για μία επίθεση εναντίον της Τουρκίας, δεν βλάπτει κανέναν», ισχυρίστηκε.

Συμπλήρωσε: «Η επιβολή ορισμένων περιορισμών στη χώρα μας για το ζήτημα S-400, ειδικά το F-35, δεν είναι σύμφωνο με το πνεύμα συμμαχίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις