Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΚΙΝΑΛ: Να παρθούν μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για τους δικηγόρους

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με πρωτοβουλία της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Νάντιας Γιαννακοπούλου
, για την έλλειψη ουσιαστικής στήριξης στον δικηγορικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην ερώτηση, η κυβέρνηση δεν έχει στηρίξει τον δικηγορικό κλάδο στον επιβαλλόμενο βαθμό. Η αντιμετώπισή τους δεν είναι σε καμία περίπτωση η αναμενόμενη, και ούτε καν αναλογική με τις συνέπειες που καλούνται να επωμιστούν. Η οικονομική κατάσταση του κλάδου έχει οδηγήσει μεγάλα τμήματα του δικηγορικού κόσμου, και ιδίως νέους, μαχόμενους, οικογενειάρχες, στα όρια των αντοχών τους, αφού αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμη και βασικές βιοτικές τους ανάγκες.

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι οι διεκδικήσεις τους κινούνται σε δύο άξονες.

Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με την διασφάλιση της διαρκούς και ακώλυτης λειτουργίας της δικαιοσύνης, σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την οικονομική στήριξη και το πάγιο διεκδικητικό πλαίσιο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Τέλος, εκφράζεται η ανησυχία του δικηγορικού κόσμου της χώρας και των θεσμικών του οργάνων εκπροσώπησης, αφού δεν έχουν πραγματοποιηθεί στον απαιτούμενο βαθμό οι κυβερνητικές εξαγγελίες από την αρχή της πανδημίας, αλλά και κατά τη διάρκειά της τόσο από τους ερωτώμενους Υπουργούς, όσο όμως και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Προς τούτο, το Κίνημα Αλλαγής ερωτά τους κ.κ Υπουργούς αν σκοπεύουν να εντάξουν, έστω και τώρα, τον κλάδο των δικηγόρων στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης. Επιπλέον, ερωτώνται αν σκοπεύουν να εκπονήσουν ειδικότερο, ασφαλές και πιο διευρυμένο πλαίσιο διεξαγωγής δικών και λοιπών διαδικαστικών πράξεων, αφού αφενός η αναστολή της πλήρους λειτουργίας των δικαστηρίων φαίνεται να παρατείνεται και αφετέρου παραμένει ακόμα άγνωστο το πότε θα επιτραπεί η λειτουργία αυτών όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ