Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μπακογιάννη: Οι δασικοί χάρτες δεν έχουν καμία επίπτωση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς

«Το έργο των δασικών χαρτών είναι ένα σημαντικό και αναγκαίο έργο, άμεσα συνυφασμένο με την ολοκλήρωση του κτηματολογίου
», τόνισε σε τηλεδιάσκεψη που είχε την Τρίτη με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά, τον γενικό διευθυντή Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του υπουργείου, κ. Γκουντούφα, τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Καλογερή, και την Δασάρχη Χανίων, κ. Σκλαβάκη, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφορικά με την υλοποίηση του μεγάλου έργου Δασικών Χαρτών.

Σε ανάρτησή της στο twitter, η κ. Μπακογιάννη όπως αναφέρει, είχε μια πολύ αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση, επισημαίνοντας ότι «η ηγεσία του υπουργείου διαβεβαίωσε ότι οι δασικοί χάρτες δεν έχουν καμία επίπτωση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά εφάπτονται αποκλειστικά με τον χαρακτηρισμό των εκτάσεων».

«Η χρήση των εκτάσεων είναι κάτι που κατοχυρώνεται, ενώ o χαρακτήρας χορτολιβαδικής ή δασικής έκτασης δεν απαγορεύει de facto την χρήση της έκτασης. Σε κάθε περίπτωση όλα τα λάθη που έχουν γίνει θα διορθωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το υπουργείο έχει προχωρήσει, με νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, σε σημαντικό έργο που θα επιλύσει εκκρεμότητες και θα ξεκαθαρίσει ζητήματα, μεταξύ άλλων και των χορτολιβαδικών εκτάσεων. Ήδη υπάρχει σχετική εφαρμογή για την εύκολη και άμεση δήλωση του χαρακτήρα των εκτάσεων, ενώ θα υπάρξουν και σημεία στήριξης πολιτών», υπογράμμισε η ίδια.⠀

«Τόσο ο υπουργός κ. Αμυράς, όσο και ο γενικός διευθυντής κ. Γκουντούφας, αποδέχθηκαν την πρόσκληση μου να έρθουν στα Χανιά αρχές του επόμενου μήνα, για να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία ως προς τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες και να ακούσουν τους προβληματισμούς των πολιτών», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ