Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση της Δημάρχου με τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Καθολικών.

Με τον πρώην  Αρχιεπίσκοπο  Καθολικών  π. Ιωάννη Σπιτιέρη, συναντήθηκε  σήμερα το μεσημέρι στο Ιστορικό   Δημαρχείο, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας   και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Η Δήμαρχος προσκάλεσε τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Καθολικών, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες που προσέφερε κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί μας, από την θέση του Αρχιεπίσκοπου και ιδιαίτερα   για τις προσπάθειές του, για την αποκατάσταση  του Κωδωνοστασίου του πρώην Καθολικού Ναού Ευαγγελίστριας “Annunziata”.

Το έργο όπως είναι γνωστό   έχει ενταχθεί  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020”

Πρόκειται για ένα μνημείο,  που αποτελεί σημείο αναφοράς  της ευρωπαϊκής Ιστορίας, όπως είπε η  κ. Υδραίου,   αφού μέσα στο ναό,  το 1571, θάφτηκαν τα λείψανα των Χριστιανών μαχητών από διάφορες ευρωπαϊκές περιοχές, της ναυμαχίας της Ναυπάκτου Lepanto. 

Ο κ. Σπιτιέρης,   ευχαρίστησε την Δήμαρχο  για την πρόσκληση, εξέφρασε την ικανοποίηση  του, ότι  θα δει να γίνεται πράξη η αναστήλωση του καμπαναριού της Ανουτσιάτας   και παρουσίασε το σχέδιο του για την δημιουργία μνημείου  του “Ευρωπαίου Άγνωστου Στρατιώτη” τιμώντας τη μνήμη και τη θυσία των Ευρωπαίων χριστιανών που έδωσαν την ζωή τους στη ναυμαχία της Ναυπάκτου για να ανακόψουν την επικράτηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ