Την παραίτηση της Αντιδημάρχου Παιδείας, Δήμητρας Ακριτίδου, την οποία απάλλαξε από τα καθήκοντά της και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσου Τσαβλή, ζήτησε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, ο Δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας για λόγους «ηθικής τάξης».

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμος, δεν αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τα δύο στελέχη της διοίκησης του δήμου ήταν ανάμεσα στα 24 άτομα τα οποία φέρονται να εμβολιάστηκαν εκτός σειράς τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού στα ιδρύματα “Άγιος Δημήτριος” και “Άγιος Παντελεήμων” της Θεσσαλονίκης καθώς εμβολιάστηκαν άτομα που δεν εργάζονταν στα ιδρύματα, προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Κρίσιμη μέρα φαίνεται να είναι η 16η Φεβρουαρίου όπου κορυφώθηκαν οι χιονοπτώσεις λόγω της κακοκαιρίας “Μήδεια”. Αντίστοιχες καταγγελίες υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως και στην Αττική και ειδικότερα στο δήμο Καλλιθέας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις