Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κατρίνης: Ξεκάθαρη θέση υπέρ της ανακοίνωσης Μαξίμου για Κουφοντίνα

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της ανακοίνωσης του Μεγάρου Μαξίμου με την οποία ο πρωθυπουργός απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.

«Η νομική του υποστήριξη έπρεπε ευθύς εξαρχής να ακολουθήσει αυτό το δρόμο και να προσφύγει κατά της απόφασης για μεταγωγή του» είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας πως συμφωνεί με την ανακοίνωση του Μαξίμου μολονότι, όπως ισχυρίστηκε, «η κυβέρνηση είναι αυτή που οδήγησε τα πράγματα ως εδώ».

Εξήγησε πως διάβασε προσεκτικά την ανακοίνωση και στάθηκε στο σημείο όπου αναφέρεται η νόμιμη διαδικασία που θα μπορούσε να ακολουθήσει ο καταδικασθέντας δολοφόνος, προσθέτοντας ότι “προέχει η διατήρηση της ανθρώπινης ζωής και δε θα πρέπει να καταλήξει απεργός πείνας”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κατρίνη

«Σαν Κίνημα Αλλαγής θεωρούμε ότι προφανώς το δίκαιο στη ζωή είναι ύψιστο αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να μετατραπεί αυτή η υπόθεση ενός ανθρώπου ο οποίος είναι, μην ξεχνάμε, ένας στυγερός εγκληματίας ο οποίος είναι και αμετανόητος, να ηροποιηθεί, γιατί αυτό γίνεται, μέσα από μια διαδικασία η οποία λαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων και άλλων που πραγματικά μας προκαλούν εντύπωση. Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει το όλο ζήτημα να της ξεφύγει εδώ και 20 μέρες, το υποτίμησε εξαρχής. Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός χθες, γιατί διάβασα πολύ προσεκτικά την ανακοίνωσή του, ότι έπρεπε ο κ. Κουφοντίνας να προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας αλλαγή της απόφασης μεταγωγής του θα έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη μέρα και όχι αυτή τη στιγμή να εκβιάζει με μια απεργία πείνας. Από την άλλη βεβαίως δεν νομίζω ότι για την χώρα μας θα είναι ευχάριστο να καταλήξει κάποιος από απεργία πείνας. Θέλει έναν λεπτό χειρισμό αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σε καθεστώς εκβιασμού.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι θέμα αν θα υποχωρήσει ή όχι η κυβέρνηση, νομίζω ότι θα πρέπει οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του κ. Κουφοντίνα να κάνουν τις νομικές ενέργειες ώστε να εξεταστεί το αίτημά του με βάση την έννομη τάξη, και εκεί συμφωνώ με την ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη, και όχι με βάση μια απεργία πείνας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ