Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνεργασία Παναγιωτόπουλου – Αγοραστού για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας

Αμοιβαία επωφελή συνεργασία είχαν ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό, στο γραφείο του υπουργού.

Αντικείμενο της συνεργασίας τους ήταν η ένταξη της προμήθειας δύο μεταλλικών συναρμολογούμενων γεφυρών, προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στο «ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020», με δικαιούχο του έργου το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και φορέα λειτουργίας και συντηρήσεως το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο «γέφυρες ξηρών ανοιγμάτων», όπως λέγονται, θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές μονάδες της Θεσσαλίας και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, όποτε απαιτηθεί από τη Νομαρχία ή την Πολιτική Προστασία.

Αυτό είναι ένα μέτρο που λαμβάνεται ώστε να μην χρησιμοποιείται και φθείρεται καθαρώς στρατιωτικό (πολύτιμο) υλικό, τη στιγμή που οι Περιφέρειες πλέον ακριβώς για τους προαναφερθέντες έκτακτους σκοπούς φυσικών καταστροφών μπορούν να προμηθευτούν τέτοιο υλικό για την κάλυψη των αναγκών τους με Ευρωπαϊκά κονδύλια, που το φυλάει και το τοποθετεί έτσι και αλλιώς ο Στρατός.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ