Βουλή – Σκρέκας : Το 2021, οι πρώτες υπογειοποιήσεις εναερίων καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ

Share:
Μέσα στο 2021 θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες υπογειοποιήσεις εναερίων καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ
, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή, με θέμα «Πρόληψη, αναβάθμιση και υπογειοποίηση δικτύων ηλεκτροδότησης στην Ελλάδα».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον κυβερνητικό σχεδιασμό «πριν την καταστροφή» της κακοκαιρίας «Μήδεια» για ευρείες υπογειοποιήσεις εναερίων καλωδίων, μήκους 2.000 χιλιομέτρων, στα επόμενα χρόνια.

Όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, «μετά από απόφαση που πήραμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ την προηγούμενη εβδομάδα, ανατίθεται άμεσα μελέτη προτεραιοποίησης των περιοχών, στις οποίες θα προχωρήσουν, εντός του έτους, οι πρώτες υπογειοποιήσεις».

Η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, έθεσε ακόμα το θέμα της εικόνας των «απαράδεκτων καλωδίων που κρέμονται» σε τοπία και μνημεία της χώρας με ιδιαίτερο κάλλος, συγχαίροντας δήμους όπως της Τριφυλίας και της Σαντορίνης, που προχώρησαν στην κατάργηση των εναερίων καλωδίων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε «ότι προτεραιότητα στην υπογειοποίηση των εναερίων καλωδίων έχουν:

  • (1) περιαστικά δάση και άλλα δάση στα οποία διέρχονται γραμμές μέσης τάσης, όπως ο δρυμός της Πάρνηθας και βουνά της Εύβοιας,
  • (2) οι οικισμοί και σημεία πόλεων με πυκνή βλάστηση, όπως ο βόρειος τομέας της Αττικής και περιοχές της Εύβοιας για τις οποίες θα δώσουμε σκληρό αγώνα να ξεκινήσουμε την υπογειοποίηση έως το τέλος του χρόνου,
  • καθώς και (3) περιοχές με παραδοσιακούς και ελκυστικούς στον τουρισμό προορισμούς, όπως παραδοσιακοί οικισμοί σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, όπου σε ένα πανέμορφο τοπίο, βλέπουμε άχαρους στύλους».
Previous Article

ΟΟΣΑ: Συγχαρητήριο tweet Μητσοτάκη σε Διαμαντοπούλου για την καμπάνια της

Next Article

Βολές Κοντονή κατά ΣΥΡΙΖΑ για Ποινικό Κώδικα και αντιπολιτευτική γραμμή – Τι είπε για Κουφοντίνα

Σχετικά Άρθρα