Λίνα Μενδώνη: Αναλαμβάνω το επικοινωνιακό λάθος – Καμία απόπειρα συγκάλυψης

Share:
Για πρώτη φορά, μετά την συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εμφανίστηκε στη Βουλή, για να απαντήσει σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ και την Σίας Αναγνωστοπούλου
για τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης από την κυβέρνηση.

Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην υπουργό Πολιτισμού και την Σ. Αναγνωστοπούλου με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει η κ. Μενδώνη να ζητήσει συγνώμη τώρα εδώ και τώρα αλλιώς υπάρχει πρόβλημα με μια υπουργό απονομιμοποιημένη από την Βουλή αλλά και από το σύνολο του κόσμου του πολιτισμού.

Η υπουργός πολιτισμούς δήλωσε πως δική της επιλογή ήταν ο ορισμός του Δημήτρη Λιγνάδη στη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου υπογραμμίζοντας ότι αυτός έγινε με αξιοκρατικά καλλιτεχνικά κριτήρια και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε καμία αντίρρηση από κανέναν ότι έγινε ο ορισμός.

Παράλληλα, αντέκρουσε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρήθηκε συγκάλυψη της υπόθεσης τονίζοντας ότι πέντε ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών του Νίκου Σ. ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε φύγει από τη θέση του.

Η κ. Μενδώνη ανέλαβε, παράλληλα, την ευθύνη του επικοινωνιακού, όπως είπε, λάθους που έκανε στον χειρισμό της υπόθεσης.

«Εγώ το λάθος μου το αναγνώρισα» επικαλείστε την συνέντευξη τύπου που είχα μια ατυχή στιγμή. Όμως αποφασίστε ή προσπάθησα τον συγκαλύψω ή προσπάθησαν να το καταδικάσω τον κ. Λιγνάδη, και συνέχισε, «άκουσα βουλευτή να λέει ότι γνωρίζαμε εδώ και χρονιά τι συνέβαινε.

1.5 χρόνο γιατί δεν έγινε μια ερώτηση στη βουλή γιατί δεν με πηρέ κάνεις τηλέφωνο οχι για έμενα, αλλά για να προστατευτεί το εθνικό θέατρο
Γιατί αυτοί που δεν μίλαγαν αλλά γνώριζαν , εγκαλούν έμενα που δεν γνώριζα;

Εδώ είμαι για να συζητήσουμε ότι θέλετε. Για ότι θέλετε να συζητήσουμε πολιτικά, μη μετατρέψουμε ένα σοβαρό θέμα σε μια λασπολογία. Η χυδαιότητα οι θεωρίες συνομωσίας δεν οδηγούν πουθενά. Δεν θα ήθελα τα θύματα να δουν το δικό τους βίωμα να μπαίνει σε πολιτικές εκμεταλλεύσεις. Όχι «πολιτικάντικα» παιχνίδια στα τραύματα αθώων ψυχών.

Να θέσουμε πλαίσιο και να βάλουμε οροί σε έχουν δύναμη και ισχύ. Να συζητήσουμε τα μέτρα που πρότεινε ο Πρωθυπουργός σε κλίμα πολιτικής σύμπνοιας.

Απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ η κ. Μενδώνη αντέτεινε πως το 2018 ο κ. Λιγνάδης ήταν καλεσμένος του προέδρου της Βουλής για εκδήλωση του Νέλσον Μαντέλα. Το δικό σας κόμμα τον κάλεσε στην ευρωβουλή για να μιλήσει για πολιτισμό. Το 2020 έπαιζε σε παράσταση με τον κ. Λιγνάδη η δική σας υπουργός Πολιτισμού κυρία Κονιόρδου. Αν σας ρωτούσαμε αν γνωρίζατε την δράση του κ. Λιγνάδη όταν τον καλούσατε σε αυτές τις εκδηλώσεις τι θα μας λέγατε; Ότι δεν γνωρίζατε και θα έχετε δίκιο. Όπως δεν γνωρίζαμε και εμείς».

Απαντώντας αναλυτικά στην αποπομπή του κ. Λιγνάδη, η Λίνα Μενδώνη είπε , «Όταν γνώρισα έπραξα αυτό που έπρεπε. Στις 18:20 δημοσιεύεται η σοκαριστική μαρτυρία του Νίκου Σ. Και 5 ώρες μετά είχε φύγει από την θέση του. Για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς έχω αναλάβει τις ευθύνες μου. Αυτό λέγεται συγκάλυψη; Η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαλύπτει. Το έδειξαν οι χειρισμοί με την κυρία Μπεκατώρου. Το δείχνουν οι θεσμικές πρωτοβουλίες πρωθυπουργού για το θέμα» συμπλήρωσε η υπουργός Πολιτισμού.

Previous Article

Μητσοτάκης: Δύο εβδομάδες προσπάθεια ακόμη – Προανήγγειλε σταδιακή επαναλειτουργία της οικονομίας με έξυπνες λύσεις

Next Article

Στο «κόκκινο» η πολιτική κόντρα για τον Κουφοντίνα – Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Σχετικά Άρθρα