Πελώνη στα parapolitika.gr: Δεν είναι σπριντ οι διερευνητικές – περιμένουμε την απάντηση της Τουρκίας

Share:

«Οι κινήσεις της Τουρκίας είναι προκλητικές δεν συνάδουν με το εποικοδομητικό πνεύμα που θα θέλαμε να δημιουργήσουμε»

«Οι διερευνητικές δεν έχουν παγώσει», απάντησε η Αριστοτελία Πελώνη στα parapolitika.gr
, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Μπήκε ο Μάρτιος και η Τουρκία δεν έχει απαντήσει ακόμη στην ελληνική πρόσκληση για να γίνει ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών, αυτή την εβδομάδα, στην Αθήνα. Παράλληλα, το Τσεσμέ επέστρεψε στο Αιγαίο για έρευνες. Όλα αυτά σημαίνουν ότι ουσιαστικά οι διερευνητικές έχουν παγώσει; », ρωτήθηκε η εκτελούσα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, μετά την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη.

«Όπως ξέρετε, δεν είναι ένα σπριντ αυτού του τύπου οι συνομιλίες», τόνισε η κα Πελώνη, αφού αποσαφήνισε ότι οι διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας είναι ακόμα ενεργές.

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η ελληνική πλευρά έχει προτείνει ημερομηνία στην τουρκική πλευρά και αναμένει την απάντησή της. Προφανώς, δηλώσεις και κινήσεις που είναι προκλητικές δεν συνάδουν με το εποικοδομητικό πνεύμα που θα θέλαμε να δημιουργήσουμε, ώστε να υπάρξει συνδρομή στον διάλογο», είπε και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να πω ότι η ελληνική πλευρά προσβλέπει πάντα σε κινήσεις προς την αποκλιμάκωση της έντασης και δεν θα πέσει στην παγίδα της υπονόμευσης του διαλόγου. Να τονίσω εδώ ότι -όπως γνωρίζετε- υπάρχει και σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς την κατεύθυνση της ανάγκης αποκλιμάκωσης και αποχής από προκλητικές ενέργειες, τόσο για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών όσο και για την ομαλή συνέχισή τους. Άρα, η συμπεριφορά αυτή κρίνεται και αξιολογείται.»

Previous Article

Κεραμέως: Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση από λύση ανάγκης να αποτελέσει συνειδητή επιλογή και εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής

Next Article

Δένδιας: Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη για μία συνολική, πολιτική λύση για την Υεμένη

Σχετικά Άρθρα