Χρήστος Σταϊκούρας στα Παραπολιτικά 90,1: Ξεκινούν οι καταβολές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 – Τα μέτρα στήριξης θα υπάρχουν μέχρι να επιτευχθεί η ανάκαμψη

Share:

Οι καταβολές για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 θα ανοίξουν σήμερα ή αύριο, το κονδύλι θα είναι περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων μικρότερος, δήλωσε στα  Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο,  ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως το έλλειμμα θα είναι βαθύτερο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις ενώ υπογράμμισε πως η οικονομία λειτουργεί με περισσότερους περιορισμούς από ότι λειτουργούσε.

Όπως ανέφερε στον προϋπολογισμό υπήρχε εκτίμησε ότι το Μάρτιο οι αναστολές θα είναι λίγες αλλά τελικά ήταν πολλαπλάσιες.

Ανέφερε πως θα χρειαστεί δημοσιονομική ευελιξία το 2021 και το 2022 ενώ είπε πως τα μέτρα στήριξης της οικονομίας θα παραμείνουν εν ζωή μέχρι να επιτευχθεί η ανάκαμψη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

 Ξεκαθάρισε ότι μέχρι να σταθεροποιηθεί η ανάκαμψη θα πρέπει να υπάρχει στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Previous Article

Σχολικά γεύματα: Καταγγελία ότι σταματούν από Φωτίου – Φίλη

Next Article

Πιερρακάκης στα Παραπολιτικά 90,1 για Κουφοντίνα: Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δεν εκδικούνται, δεν εκβιάζονται, δεν είναι α λα καρτ

Σχετικά Άρθρα