Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πιερρακάκης στα Παραπολιτικά 90,1 για Κουφοντίνα: Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δεν εκδικούνται, δεν εκβιάζονται, δεν είναι α λα καρτ

«Η Δημοκρατία ούτε εκβιάζεται ούτε εκδικείται και δεν είναι αλά κάρτ», δήλωσε στα  Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης αναφερόμενος στην υπόθεση Κουφοντίνα.

«Το ότι δεν εκδικείται το αποδεικνύει, όπως επισήμανε ο κ. Πιερρακάκης, στα 47 χρόνια περίπου χρόνια της μεταπολίτευσης και το έχει τηρήσει ακόμα και σε εκείνους που πήγαν να την καταλύσουν, ακόμα και σε εκείνους που έχουν το αίμα των παιδιών της στα χέρια τους. 

«Αυτό είναι το κεκτημένο που πρέπει να διαφυλάξουμε . Ένα κράτος δικαίου που δεν είναι α λα καρτ, ένα κράτος που δεν αλλάζει τους κανόνες του. Γιατί οι κανόνες υπάρχουν για να μας προστατεύουν και ειδικά τους πιο αδύναμους», σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ξεκαθάρισε δε,  ότι ο νόμος τηρείται σε απόλυτο βαθμό, πως ο κατηγορούμενος έχει τα μέσα που μπορεί να αξιοποιήσει και οι οικείοι του τη δυνατότητα να του αλλάξουν γνώμη και να τον διατηρήσουν στη ζωή. 

Χαρακτήρισε τέλος, λάθος τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι ανοίγει κερκόπορτα στον διχασμό.

 Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε παράλληλα και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σημειώνοντας πως: «Ο κωδικός 13032 για το λιανεμπόριο είναι έτοιμος, ώστε να τεθεί σε  εφαρμογή αν χρειαστεί.

Για τους εμβολιασμούς είπε πως το σύστημα λειτουργεί παρά πολύ καλά ενώ είπε πως μέσα στην εβδομάδα η χώρα θα έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύρια εμβόλια και συμπλήρωσε  πως η εφοδιαστική αλυσίδα δουλεύει αρτιότατα.

Αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε πως πρέπει να χρησιμοποιούνται για διευκόλυνση όπως για παράδειγμα να περνάμε το σύνορα σε ένα αεροδρόμιο και να μην χρειάζεται να μπαίνουμε σε καραντίνα ή να κάνουμε πολλαπλά τεστ για τον κοροναϊό.

Τέλος, για τις αλλαγές στα ΕΛΤΑ είπε πως η εθελουσία ξεκίνησε πολύ καλά ενώ για το κτηματολόγιο είπε πως στόχος είναι να παρέχουμε ψηφιακές υπηρεσίες σε όλους. Εξήγησε ότι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και μηχανικοί δεν θα χρειάζεται να έχουν φυσική παρουσία και η δουλειά θα γίνεται από τα σπίτια τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ