Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στη Βουλή η υπόθεση με τους εκτός λίστας εμβολιασμούς

Απαντήσεις στη Βουλή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση των εκτός λίστας εμβολιασμών από «γαλάζια στελέχη», όπως τα χαρακτηρίζουν, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις καταγγελίες για ανάλογες περιπτώσεις στην Αθήνα.

Την ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια καταθέτει η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη και συνυπογράφουν 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν μαζί με αίτηση και κατάθεσης εγγράφων και υγειονομικών πρωτοκόλλων της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι «ήδη από τις πρώτες ημέρες των εμβολιασμών η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βαλθεί να μετατρέψει το πρόγραμμα εμβολιασμών σε πρόγραμμα εξυπηρέτησης «ημετέρων».

Οι εκτός σειράς εμβολιασμοί γαλάζιων στελεχών έχουν πάρει πλέον διαστάσεις πανδημίας και η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο του πελατειακού της κράτους. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση των παράτυπων εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσε την παραίτηση γαλάζιων τοπικών στελεχών».

Οι βουλευτές ζητούν από τον κ. Κικίλια τα έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν με σαφήνεια η προτεραιοποίηση και τα χρονοδιαγράμματα των εμβολιασμών, καθώς και οι προβλέψεις για τις αναπληρώσεις.

Όπως σχολιάζουν, «οι προθέσεις της κυβέρνησης φάνηκαν ήδη από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν δεκάδες κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι και γαλάζια στελέχη εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, μετατρέποντας μάλιστα το ρουσφέτι σε δημόσιο θέαμα με την ανάρτηση φωτογραφιών στα μέσα κοινωνική δικτύωσης».

«Παρά την κατακραυγή που ξέσπασε αμέσως, φαίνεται ότι η ΝΔ δεν συνετίστηκε. Στις αρχές Ιανουαρίου είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες εργαζομένων στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου υπουργοί και οι οικογένειές τους, φίλοι και γνωστοί επιχειρηματίες στους κομματικούς κύκλους της ΝΔ προηγήθηκαν του νοσοκομειακού προσωπικού στη σειρά των εμβολιασμών. Εν συνεχεία, πολίτες που κατέφθαναν για το προγραμματισμένο ραντεβού τους, μάθαιναν ότι οι δόσεις είχαν εξαντληθεί», συνεχίζουν.

Και συμπληρώνουν: «Ανάλογα περιστατικά αδιαφάνειας και παντελούς έλλειψης ελέγχου καταγράφηκαν και σε άλλα νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες της χώρας, όπου πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί εκτός σειράς. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, όπου καρατομήθηκε ο επικεφαλής του Κέντρου, αλλά και ο εκτός σειράς εμβολιασμός του νεοδημοκράτη Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στη Χάλκη».

«Αποκορύφωμα των ρουσφετολογικών εμβολιασμών, το πρόσφατο και πιο προκλητικό κρούσμα παρατυπιών στο Κέντρο Πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη, με τον κατά παρέκκλιση εμβολιασμό τοπικών κομματικών στελεχών της ΝΔ, για τον οποίο έχει παρέμβει και η δικαιοσύνη», τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτουν: «Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας βλέπουν ανάλογες καταγγελίες και για εμβολιασμούς- εκτός σειράς- στελεχών της γαλάζιας διοίκησης του δήμου Καλλιθέας στην Αθήνα». «Παρ’ όλα αυτά, μέχρι σήμερα η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας αρνούνται την ανάληψη οποιασδήποτε πολιτικής ευθύνης γι’ αυτήν την κατάσταση. Είναι πολιτικά εκτεθειμένοι για το πελατειακό τους κράτος που άφησαν ανεξέλεγκτο. Τουλάχιστον ας μην καταστούν επικίνδυνοι και μοιραίοι», επισημαίνουν και καταλήγουν: «Επιτέλους, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ