Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον καταδικασθέντα απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και για τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν επιθέσεις σε αστυνομικούς, τράπεζες, αστυνομικά τμήματα κι άλλους «στόχους» που επιλέγουν οι δράστες.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 2 Μαρτίου, στη ΓΑΔΑ, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με στόχο τη λήψη έκτακτων μέτρων. Την ίδια ώρα, μιλώντας στην «Ώρα Ελλάδος» του Open TV ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος, αναφέρθηκε στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Αστυνομικά Τμήματα υπό τον φόβο νέων επιθέσεων, ενώ τόνισε πως «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης».

Μιλώντας για τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με την μεγάλη κινητικότητα που υπάρχει στους δρόμους από αλληλέγγυους του Δημήτρη Κουφοντίνα είπε πως «Λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας όλα τα ενδεχόμενα. Έχουμε αυξημένες περιπολίες κι αυξημένη επαγρύπνηση. Οι στόχοι είναι πάρα πολλοί. Επεκτάθηκαν και σε εμπορικά καταστήματα» τόνισε και πρόσθεσε ότι έχουν αναπτυχθεί «ευέλικτες αστυνομικές δυνάμεις σε καίρια σημεία της πόλης». «Ο σημαντικότερος στόχος μας είναι να μη χαθεί ζωή», κατέληξε.

Ο κ. Χρονόπουλος, αναφέρθηκε και στο σήμα που έφθασε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης για ένα περίεργο συμβάν που έλαβε χώρα στην Ούλωφ Πάλμε, σημειώνοντας πως υπήρξαν καταγγελίες για συγκεντρωμένα άτομα, κάποια εκ των οποίων σταματούσαν διερχόμενους για «έλεγχο» και για «ταυτοποίηση» στοιχείων για να διαπιστώσουν αν ήταν ασφαλίτες. Στο σημείο πήγε ομάδα ΟΠΚΕ, αλλά δεν διαπίστωσε κάτι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις