Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αδιανόητη δήλωση Δρίτσα για Κουφοντίνα: «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη» (HXHTIKO)

 «Με αυτό που κάνει η κυβέρνηση θα αναβιώσει μία συζήτηση για την δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων, κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την «17 Νοέμβρη». Αυτό δήλωσε αναφερόμενος στην υπόθεση Κουφοντίνα, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Δρίτσας, μιλώντας στη Λία Λάππα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» στο Κανάλι Ένα 90,4

 «Η κυβέρνηση ανακάλυψε προχθές την δυνατότητα του Κουφοντίνα να προσφύγει στην δικαιοσύνη μετά από 50 ημέρες απεργίας πείνας», επεσήμανε ο κ. Δρίτσας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δρα εκδικητικά και παράνομα» επειδή τα περισσότερα θύματα της «17 Νοέμβρη» και του Δημήτρη Κουφοντίνα ανήκαν στην δεξιά παράταξη. «Για κάποιους λόγους  τους οποίους ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει όπως θέλει, τα περισσότερα θύματα της δράσης της «17 Νοέμβρη» , είτε εκδότες είτε πολιτικά πρόσωπα είτε οτιδήποτε άλλο – αν και ο Μπακογιάννης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεξιός – ανήκαν σε αυτή την πολιτική παράταξη,  επομένως μπορώ να καταλάβω έναν θυμό, μια αγανάκτηση. Αλλά δεν πρόκειται γι αυτό. Πρόκειται για μια πολιτική παράταξη, μια Πολιτεία, μια κυβέρνηση, ένα κράτος που δεν μπορεί να δρα εκδικητικά. Και εδώ δρα εκδικητικά και παράνομα….για να μην συζητάμε άλλα καίρια ζητήματα της περιόδου για τα οποία έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση για την ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων και Ελληνίδων». 

 Ερωτηθείς για τις παραπάνω από 300 επιθέσεις που έχουν γίνει στο όνομα του Κουφοντίνα, ο πρώην υπουργός τις χαρακτήρισε ως «πολύ κακές»  τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτά δεν τα σκέφτηκε η κυβέρνηση».

 Τέλος, αναφερόμενος στην υπόθεση Λιγνάδη, ο κ. Δρίτσας υποστήριξε ότι η κ. Μενδώνη θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, τονίζοντας ότι «η υπόθεση είναι ένα απόστημα που πρέπει να σπάσει ώστε να φέρει υγεία και όχι να αναπαράξει νοσηρές καταστάσεις».

Ακούστε το στο δέκατο λεπτό του ηχητικού ντοκουμέντου:

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ