Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην κάνει πίσω στο αίτημα του απεργού πείνας και καταδικασθέντα για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καμφθεί από τους εξτρεμιστες της άκρας αριστεράς», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ αναφορικά με τους φόβους που εκφράζονται για επεισόδια στην Αθήνα αν συμβεί το μοιραίο, είπε ότι η Αστυνομία θα επιβάλλει την έννομη τάξη.

«Αν κάνει απεργία πείνας ο Κασιδιάρης, θα πει το ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης, κατακρίνοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο σχόλιο του Τ. Χατζή ότι στα επεισόδια του 2008, όπου ξέφυγε η κατάσταση, κάποιοι εισηγήθηκαν μέχρι και να κατέβει ο στρατός στους δρόμους, προκαλώντας ανατριχίλα και μόνο στην ιδέα, ο κ. Βορίδης σχολίασε: «Εγώ ανατριχιάζω πολύ όταν μια ομάδα εξτρεμιστών της άκρας αριστεράς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την Αστυνομία».

«Η διακινδύνευση της ζωής του δεν ήρθε γιατί πήρε μια απόφαση το κράτος γι’ αυτόν, αλλά γιατί ο ίδιος αποφάσισε να κάνει απεργία πείνας και να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο», σχολίασε ο κ. Βορίδης.

«Υπάρχει μια ευθύνη της πολιτείας, η οποία πρώτον, οφείλει να του παράσχει υγειονομική φροντίδα, που του την παρέχει, και αν τα πράγματα πάνε σε πιο ακραίο σημείο, από πλευράς διακινδυνεύσεως της ζωής του, επίσης έχει υποχρεώσεις η πολιτεία να μεριμνήσει έτσι ώστε να μην πεθάνει, οι γιατροί του…», ενώ έκανε αναφορά σε απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου «που μιλάει για αναγκαστική σίτιση».

Επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με έναν κρατούμενο «για το σε ποια φυλακή θέλει να πάει», ενώ επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρχει «ειδική μεταχείριση» στον Κουφοντίνα.

Στην ερώτηση γιατί άλλα μέλη της 17Ν βρίσκονται στον Κορυδαλλό, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι ήδη έχουν μεταφερθεί από κει 1.000 κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφάλειας και ότι απλά «δεν έχουμε προφτάσει να μεταφερθούν όλοι», καθώς το σχέδιο της κυβέρνησης είναι οι συγκεκριμένες φυλακές να φιλοξενούν μόνο υπόδικους.

Εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, τονίζοντας: «Η αντιπολίτευση λέει καταδικάζουμε τις πράξεις του Κουφοντίνα, αλλά δεν δεχόμαστε να παραβιάζονται τα δικαιώματα ενός ανθρώπου. Γίνεται η νομική συζήτηση και αποδεικνύεται ότι δεν έχει παραβιαστεί κανένα δικαίωμα. Ο Κουφοντίνας έχει τα ένδικα μέσα για να προσφύγει, δεν τα αξιοποιεί, περιφρονώντας την έννομη τάξη».

Έκανε λόγο για «κακομαθημένη» συμπεριφορά κρατουμένου, επισημαίνοντας: «Οι άλλοι δηλαδή θέλουν να πάνε σε υψίστης ασφαλείας φυλακές;»

«Η κοινωνική ειρήνη θα διαφυλαχτεί», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι θα επιβληθεί η δημόσια τάξη, όμως, «με διαφορετικόδδ τρόπο από εκείνον του 2008. (…) Έχουμε αρμόδια όργανα που φροντίζουν για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης».

Σχολιάζοντας πανό κατά τη χθεσινή διαδήλωση στην Αθήνα, με το σύνθημα «Γεννήθηκα 17Ν», είπε: «Οπαδοί του Κουφοντίνα, γνωστοί είναι…(…) Εδώ φαντασιώνονται να μετονομάσουν την πλατεία Συντάγματος πλατεία Κουφοντίνα. Να τους κάνουμε συνομιλητές του κράτους;»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις