Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη με ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό – «Άλλα λέει ο βουλευτής Φάμελλος και άλλα έλεγε ο υπουργός Φάμελλος»

Από υψηλότατους τόνους χαρακτηρίστηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο για το θέμα του Ελληνικού αλλά και για το άρθρο που αφορά τις περιοχές Νatura!

«Θέλετε να πουλήσετε φθηνή αντιπολίτευση, το άρθρο δεν αποσύρεται, είναι μια χαρά», ήταν η απάντηση Γεωργιάδη στον Σωκράτη Φάμελλο. Μάλιστα, ο κ. Γεωργίαδης υπενθύμισε ότι ο κ. Φάμελλος δεν υποχωρούσε στις αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων όταν ήταν υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. «Συνέχισε την πολιτική του και έσωσε την ελληνική τσιμεντοβιομηχανια και μπράβο του κ. Φάμελλου», είπε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός Ανάπτυξης ενίσχυσε την επιχειρηματολογία του, εξηγώντας αναλυτικά:

«Δεν προκαλεί κανένα κίνδυνο στο περιβάλλον και όποιος επιμένει προσβάλει την ελληνική δικαιοσύνη γιατί είναι σα να λέει …. Έλα μωρέ μπορεί και κάτι να ξεφύγει και να περάσει από το ΣτΕ. Το ΣτΕ κάνει πολλή καλή δουλειά ειδικά στα θέματα προστασίας τους περιβάλλοντος». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι στο άρθρο δεν προβλέπεται έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης αλλά η έκδοση προεδρικού διατάγματος για να υπάγεται ο τελικός έλεγχος του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Ο βουλευτής Φάμελλος κατά του υπουργού Φάμελλου», θα ήταν ο τίτλος, της σημερινής συζήτησης, σχολίασε σκωπτικά ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο πλαίσιο και κράτος δίκαιου. Αντιθέτως, εσείς, είπε απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη «του λέτε (σ.σ:του επενδυτή) θα σας κάνω ένα παράθυρο μια πόρτα ένα ρουσφέτι. Πολιτικά. Έχουμε μια διαφορά και δεν σας επιτρέπω να μας συγκρίνετε» (…)«Δεν έχουμε καμία σχέση κ. Γεωργιάδη». Στο πλαίσιο αυτό ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη για ποιο λόγο το έργο στο Ελληνικό έχει καθυστερήσει 2 χρόνια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε πως η επένδυση του Ελληνικού είναι τελική ευθεία και δεσμεύτηκε ότι εντός των επομένων ημερών θα κατατεθούν οι τελικές ρυθμίσεις για το ξεμπλοκάρισμα του έργου. «Η εμπειρία μας από την καθυστέρηση στο ελληνικό είναι ο λόγος που είμαστε σήμερα εδώ και αλλάζουμε τον νόμο», είπε. Και πρόσθεσε:

«Επειδή έχετε αγωνίες όμως να σας πω ότι όλα πάνε όπως πρέπει, με το Ελληνικό και ότι ο μόνος που λαϊκίζει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ «δεσμεύθηκε» να τον προσκαλέσει και μάλιστα να καθίσει στην πρώτη σειρά στα εγκαίνια του έργου σε λίγο καιρό. «Η επένδυση του Ελληνικού ξεκίνησε, οι τελικές ρυθμίσεις κατατίθενται τις επόμενες δύο εβδομάδες από το ΥΠΟΙΚ», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι η εμπειρία της καθυστέρησης στο Ελληνικό ήταν αυτή που οδήγησε την κυβέρνηση να αλλάξει το νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ