Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιατρομανωλάκης: Πρέπει να προλάβουμε νέους «Λιγνάδηδες» – Ανοιχτή προκήρυξη για νέο διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου (Βίντεο)

Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 σχετικά με τις υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων στον χώρο του θεάτρου αλλά και το πώς η Πολιτεία θα μπορέσει να τον θωρακίσει. Σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη τόνισε πως «όταν αναλαμβάνουν κάποιοι άνθρωποι θέσεις ευθύνης, πρέπει να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας ώστε να ελαχιστοποιούν φαινόμενα όπως αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Δηλαδή, πρέπει να μπει ένας νέος μηχανισμός κατά τη γνώμη μου ο οποίος μέχρι τώρα δεν υπήρχε».

Όπως τόνισε «οφείλουμε τόσο στα θύματα όσο και στις επόμενες γενιές να αναλάβουμε δράση ώστε να αποφευχθούν τέτοια γεγονότα στο μέλλον». Ανέφερε ότι απαιτείται ένας κώδικας δεοντολογίας ο οποίος να προβλέπει ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έχει δηλώσει ότι «ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο, όπως και στο Ελληνικό Φεστιβάλ, θα προέρχεται από ανοιχτή προκήρυξη, μέσα από δημόσια πρόσκληση». Όπως αποκάλυψε ο κ. Γιατρομανωλάκης στην ΕΡΤ, «η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα έχει ‘μάθει’ από όλα αυτά που έχουν συμβεί και προφανώς θα συνυπολογίσει και πολλές παραμέτρους πέραν του καλλιτεχνικού έργου».

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ