Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παπαδάκης (δικηγόρος) στα Παραπολιτικά 90,1: Για να είναι κοντά στην οικογένειά του η επιμονή του Κουφοντίνα για τον Κορυδαλλό

«Ο λόγος για τον οποίο δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη είναι διότι στο στάδιο αυτό δεν προβλέπεται αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης να παρέμβει», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή«Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δικηγόροςΚώστας Παπαδάκης, ερωτηθείς για ποιο λόγο η οικογένεια του κ. Κουφοντίνα δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

«Αυτό μας το είπε και η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην οποία πήγαμε την Παρασκευή. Η υπόθεση στο στάδιο στο οποίο βρίσκεται μόνο η κα Νικολάου μπορεί να πάρει απόφαση με την κατ’ επείγουσα διαδικασία και κεντρική επιτροπή μεταγωγών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για να έχει δικαίωμα ο Κουφοντίνας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη πρέπει να έχουνε προηγηθεί δύο συνεχόμενες, διαδοχικές απορρίψεις δικού του αιτήματος μεταγωγής από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών. Το έκανε το αίτημα, απορρίφθηκε μια φορά, δεύτερη φορά κατά πληροφορίες το έκανε η κα Κούρτοβικ εχθές και δεν μπορούσε να το κάνει μέχρι τώρα γιατί δεν έχει κοινοποιηθεί το σκεπτικό της απόφασης της μεταγωγής του στο Δομοκό», διευκρίνισε ο κ. Παπαδάκης.

Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος επισήμανε ότι πολιτεία πετάει το μπαλάκι σε ένα τρίτο όργανο που είναι η δικαστική εξουσία και -όπως είπε- το «κάνει γιατί πολύ απλά αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και θέλει να μην χρεωθεί, για λόγους γοήτρου, την υποχώρηση και την ικανοποίηση του αιτήματος Κουφοντίνα αλλά να το παραπέμψει στη Δικαιοσύνη».

«Είναι λάθος του κ. Κοντονή ο οποίος κατ’ αποτέλεσμα υπηρετεί την κυβερνητική επικοινωνιακή τακτική η οποία προσπαθεί να μετακυλήσει την ευθύνη από την κυβέρνηση. Ανταπαντώ στην κα Νικολάου ότι σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 9 του σωφρονιστικού κώδικα σε περίπτωση κατ’ επείγοντος η μεταγωγή διατάσσεται από τον Γενικό Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή από την κα Νικολάου», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Όπως αποφάσισε κατ’ επειγόντως υποτίθεται να τον στείλει στο Δομοκό από την Κασσαβέτεια γιατί δεν αποφασίζει σήμερα, χθες να τον ξαναπάει στον Κορυδαλλό όπου πρέπει και του υποδεικνύει να πάει στα δικαστήρια με ότι συνεπάγεται και σε επίπεδο χρονοτριβής», δήλωσε επιπρόσθετα.

Παράλληλα ο κ. Παπαδάκης σημείωσε πως η κ. Κούρτοβικ θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο ως έχει υποχρέωση, η κ. Νικολάου όμως δεν ασκεί τις αρμοδιότητές της ως έχει υποχρέωση αλλά αντίθετα πετάει το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη.

Αναφορικά με τη δήλωση της κ. Νικολάου ότι το Σεπτέμβριο ο κ. Κουφοντίνας έχει δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης, επισήμανε: «Η κ. Νικολάου το λέει ανέξοδα και αυτό, πρώτον γιατί δεν είναι βέβαιο ότι ο Κουφοντίνας με βάση τις ερμηνείες του ποινικού κώδικα που έχουν ισχύσει διαδοχικά έχει τις προϋποθέσεις αυτές το Σεπτέμβριο και δεύτερον ότι αυτό το αποφασίζει το Συμβούλιο Εκτέλεσης ποινών».

«Παρεμβαίνει λοιπόν ανεπίτρεπτά εδώ η κα Νικολάου στη Δικαιοσύνη για να ασκήσει επικοινωνιακά παιχνίδια και να απαξιώσει την απεργία πείνας του Κουφοντίνα. Προφανώς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν κάνει καιροσκοπικούς υπολογισμούς όπως αυτούς που του υποδεικνύει η κα Νικολάου, εμμένει σε μια στάση αρχής και ζητάει από το κράτος να εφαρμόσει το νόμο τον οποίο εκείνο ψήφισε. Σήμερα η κα Νικολάου που μπορεί να δώσει τη λύση δεν τη δίνει και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του», σημείωσε.

Ερωτηθείς γιατί η επιμονή του Κουφοντίνα για τις φυλακές του Κορυδαλλού, απάντησε ότι επιλογή του Κορυδαλλού είναι ότι είναι κοντά στην οικογένειά του.

Ερωτηθείς τι φοβάται εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, ανέφερε: «Ότι θα πεθάνει, ότι θα καεί το σύμπαν και ότι φταίει η κυβέρνηση για αυτά. Η κυβέρνηση αποποιείται τις ευθύνες της και προσπαθεί να τις φορτώσει στη Δικαιοσύνη».

Στην ερώτηση για το αν η κυβέρνηση υποχωρήσει στο αίτημα του Κουφοντίνα ενδεχομένως αύριο κάποιος άλλος κρατούμενος ή καταδικασθείς από την Χρυσή Αυγή ή παιδεραστής ή ο Ρουπακιάς θα έχει μια παρόμοια τακτική και θα πρέπει να υποχωρήσει και εκεί, ο κ. Παπαδάκης απάντησε: «Εάν υποχωρήσει η κυβέρνηση και υποστεί όλα αυτά που λέτε δεν της φταίει κανένας είχε το περιθώριο να υποχωρήσει εδώ και δύο μήνες που δεν είχε πάρει και δημοσιότητα η υπόθεση και δεν το έκανε να εφαρμόσει το νόμο».

«Δεύτερον εάν ο Ρουπακιάς ή οποιοσδήποτε άλλος βρεθεί στη θέση του Κουφοντίνα εγώ προσωπικά υπογράφω πρώτος, οι αρχές είναι για όλους και τα δικαιώματα», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ