Γιώργος Γεραπετρίτης στα Παραπολιτικά 90,1: «Έρχονται παρεμβάσεις που θα ελέγχουν την κινητικότητα»

Share:
Παρεμβάσεις που θα ελέγχουν περισσότερο την κινητικότητα όπου παρατηρείται καταστρατήγηση των υφιστάμενων περιορισμών, προανήγγειλε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης οι πολίτες έχουν βρει τρόπους να ξεγελούν το σύστημα και να κάνουν συγχρωτισμό σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να κλείσουν τα παράθυρα που υπάρχουν.

Μάλιστα ο υπουργός τόνισε πως λίγα πράγματα μπορούν να προστεθούν στο υπάρχων lockdown ενώ είπε πως την κυβέρνηση ανησυχούν οι μεταλλάξεις που έχουν μεγαλύτερη μετάδοση.

Επισήμανε ακόμη την ανάγκη να λειτουργήσει άμεσα η οικονομία λέγοντας πως «δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε εσαεί αγορά και εργαζόμενους» και είπε πως αύριο ή μεθαύριο θα έχουν γίνει στη χώρα, ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί σημειώνοντας πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τείχος ανοσίας.

Ο υπουργός Επικρατείας  κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε
προσλήψεις ούτε αύξησε τα κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει τη δήλωση Δρίτσα είπε πως «θέλω να πιστεύω πως πρόκειται για γλωσσικό ολίσθημα σημειώνοντας πως δεν υπάρχει ταύτιση του πολιτικού κόσμου με την ιδεολογική πτέρυγα ότι η τρομοκρατία δεν οδηγεί
σε ασύμμετρη απειλή των πολιτών». Κάλεσε μάλιστα τον κ. Δρίτσα να ανασκευάσει και τον Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρει στην τάξη τα μέλη εκείνα που με τις δηλώσει τους προκαλούν την κοινωνία.

Σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει τρόπο που θα φέρει στην επιφάνεια θέματα που θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό και ως εκ τούτου συντάσσεται με κουφοντίνα, ενίοτε θα πάει με το υγειονομικό, άλλη φορά με την ασφάλεια ή τα πανεπιστήμια.

Είπε πως σε αυτή τη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποίηση πολιτικά το όνειρο της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού.

Για τον Δημήτη Κουφοντίνα είπε πως επί βάση του νόμου θα πρέπει να μετακινηθεί στις φυλακές Δομοκού καθώς -όπως ανέφερε- ο νόμος προβλέπει πως δεν μπορεί να έχει προνομιακή μεταχείριση

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης  τόνισε ακόμα, μιλώντας στα Παραπολιτικα 90,1,  πως η προηγούμενη κυβέρνηση έθεσε ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο και η νέα κυβέρνηση έφερε ένα πλαίσιο για τους κρατουμένους που διακρίνει τους
ελαφρύς από τους βαρύς εγκληματίες και σημείωσε πως η ελληνική πολιτεία έχει πράξει ότι περνάει από το χέρι της
για να διασφαλίσει την υγεία του Κουφοντίνα στον οποίο με εισαγγελική παραγγελία χορηγείται έμμεση τροφή.

Είπε μάλιστα πως ο κ. Κουφοντίνας δεν έχει εξαντλήσει την ευχέρεια που του αποδίδει η έννομη τάξη, δεν έχει προσφύγει σε δικαστήριο, δεν έχει ζητήσει προστασίας από την Δικαιοσύνη ενώ  σημείωσε πως ο Κουφοντίνας ζητά επιείκεια από την έννομη τάξη και να παρεκκλίνουμε από το νόμο ενώ είπε πως επιείκεια ζητά όποιος έχει μετανοήσει για παράνομες πράξεις κάτι που δεν έχει κάνει ο Κουφοντίνας.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερεεπίσης  πως μια συντεταγμένη πολιτεία δεν μπορεί να υποχωρεί σε ζητήματα
που είναι υπεράνω του νόμου καθώς θα βρίσκεται σε παράλογες απαιτησεις.

Για τις διερευνητικές επαφές τονισε τέλος  πως εάν η τουρκία συνεχίσει την προκλητική στάση θα φτάσουμε στην ΕΕ

Previous Article

Τσιάρας για Κουφοντίνα: Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου δεν εκβιάζονται

Next Article

Αριστοτελία Πελώνη για νέα μέτρα: Εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6

Σχετικά Άρθρα