Δέσμευση Μητσοτάκη σε Ιερώνυμο να συμβάλει η κυβέρνηση στην μισθοδοσία υπαλλήλων εκκλησιαστικών οργανισμών – Ελαχιστοποιήθηκαν τα έσοδα ανέφερε η ΔΙΣ

Share:
Το ελληνικό κράτος θα βοηθήσει την Εκκλησία στις ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας των υπαλλήλων εκκλησιαστικών οργανισμών και φορέων. Αυτή την δέσμευση μετέφερε στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε γνωστό σήμερα μετά στην συνεδρίαση της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Στην σχετική για θετική ανταπόκριση «του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο αίτημα της Ιεράς Συνόδου για την αρωγή της Ελληνικής Πολιτείας μέσω της μερικής συμβολής στις ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας του λαϊκού προσωπικού των εκκλησιαστικών φορέων, οι οποίοι είναι αυτοχρημα-τοδοτούμενοι, δεν ανήκουν στο δημόσιο τομέα και δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Η ΔΙΣ ανέφερε ότι το προσωπικό αυτό βοηθά ουσιαστικά στην επιτέλεση του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας, το οποίο παρά την κρίση και την ελαχιστοποίηση των εσόδων, λόγω της αναστολής λειτουργίας των Ιερών Ναών, δεν σταμάτησε να προσφέρεται, ενώ και κανένας λαϊκός εργαζόμενος δεν απελύθη κατά το διάστημα αυτό.

«Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ευχαρίστησαν την Ελληνική Κυβέρνηση και ευχήθηκαν κάθε παρά Θεού ευλογία, δύναμη και σοφία, ώστε να αντιμετωπίσει επιτυχώς την δεινή κατάσταση της Πατρίδας εκ της πανδημίας του κορωνοϊού Covid–19», κατέληξε η σχετική ανακοίνωση.

Previous Article

Βουλή: Διευκρινίσεις Παναγιωτόπουλου για θέματα προγραμματισμού δημοσίων συμβάσεων στον τομέα της άμυνας

Next Article

Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε ένα νόμο 385 φορές – Οι 10 τομές για τις δημόσιες συμβάσεις

Σχετικά Άρθρα