Νέος «Δρίτσας» ο Μπαλάφας: Ανατριχιαστική δήλωση για Μητσοτάκη και Κουφοντίνα

Share:
Σε μία ανατριχιαστική δήλωση προέβη ο Γιάννης Μπαλάφας συνεχίζοντας το μοτίβο αντίστοιχων απόψεων και δηλώσεων όπως αυτή του Θοδωρή Δρίτσα.

O Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA αναφορικά με την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση Κουφοντίνα σοκάροντας με όσα είπε.

«Για εμάς, όχι τώρα, ανέκαθεν, η βία, η τρομοκρατία και οι εγκληματικές πράξεις του Κουφοντίνα και των ομοίων του είναι κατακριτέες από την πρώτη στιγμή. Φυσικά ήταν ατυχής η φράση του κ. Δρίτσα ότι δεν τρομοκρατήθηκε κανείς από τον Κουφοντίνα και τη 17Ν. Το βασικό είναι ότι αυτή τη στιγμή από τη μεριά του κ. Μητσοτάκη υπάρχει επιλογή να πεθάνει ο Κουφοντίνας για να αλλάξουν την ατζέντα. Αυτά τα λέει όλη η αντιπολίτευση και κορυφαία στελέχη της ΝΔ όπως η κ. Μπακογιάννη, που δήλωσε ότι ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους. Σήμερα ο κ. Σπύρος Βλαχόπουλος, κορυφαίος συνταγματολόγος, μίλησε για το ζήτημα αυτό και είπε ότι όταν τίθεται ζήτημα πιθανόν εκβιασμού και ζήτημα ζωής, η πλάστιγγα πρέπει να γέρνει προς την ανθρώπινη ζωή», απάντησε ο κ. Μπαλάφας.

«Η ΝΔ έχει βγάλει το 2020 τον νόμο 4760. Στα υπόγεια του Κορυδαλλού υπάρχει ειδική πτέρυγα όπου είναι όλοι οι καταδικασμένοι της 17Ν. Σύμφωνα με τον νόμο ο κ. Κουφοντίνας είχε το δικαίωμα. Βλέπω ότι ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δείχνουν μια αδιαλλαξία που εκ των πραγμάτων οδηγεί στο θάνατο του Κουφοντίνα. Ο νόμος λέει ότι ο κρατούμενος έχει τη δυνατότητα να ζητήσει που θα μεταφερθεί. Ζητάει να πάει στα υπόγεια του Κορυδαλλού που είναι και οι υπόλοιποι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Νομίζω ότι με αυτό που είπε ο κ. Μπαλάφας κατηγορώντας ότι υπάρχει διάθεση κάποιον να αφήσουν τον Κουφοντίνα να πεθάνει, είναι άλλη μία άστοχη δήλωση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δε θέλει να πεθάνει κανένας κρατούμενος, για κανένα λόγο. Ο Κουφοντίνας μπορεί να εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή του. Λυπάμαι πολύ που ο κ. Μπαλάφας είπε κάτι πολύ άστοχο», απάντησε από τηνάλλη μεριά η κ. Κεφαλογιάννη που βρισκόταν στην ίδια εκπομπή.

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας δεν είναι δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ. Βάζει κατά τη γνώμη μου τα πράγματα στη θέση τους και χαράσσει τις σωστές τοποθετήσεις. Ο Κουφοντίνας πρέπει να εκτίσει ολόκληρη την ποινή του. Μου έκανε εντύπωση η αναρμοδιότητα που δήλωσε ο κ. Τσιάρας. Δεν μένω στο τυπικό», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Μπαλάφας.

Previous Article

Το κείμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση για το Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Next Article

Άμεση απάντηση ΝΔ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας έχει πάθει αφωνία – Η δήλωση Δρίτσα για 17Ν δεν ήρθε από το πουθενά

Σχετικά Άρθρα