Ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο London School of economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κορονοϊό στους διεθνείς οργανισμούς (ορίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Απρίλιο του 2020) κ. Ηλίας Μόσιαλος ήταν η «είδηση» στη χθεσινή  high tech εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσίαση του σχεδίου του για το νέο Εθνικό σύστημα υγείας.

Ο κ. Μόσιαλος που διετέλεσε και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου το 2009 είναι ένας από τα πρόσωπα που μέσα την πανδημία ο κόσμος εμπιστεύεται και παρακολουθεί για κάθε πληροφορία τεκμηρίωση η σχόλιο παρουσιάζει.

ξεκίνησε την τοποθέτησή του ευχαριστώντας «τον Αλέξη και τον Ανδρέα (σ.σ Ξανθό) για την πρόσκληση» και πέρα από τα ειδικά ζητήματα που ανέλυσε ανέφερε συχνά-πυκνά για το τι πρέπει να κάνει «μία κυβέρνηση της κεντροαριστεράς» ενώ μίλησε για καινοτομία και νεωτερισμούς στον χώρο της Υγείας πού θα μπορούσαν να συμπίπτουν με το πρόγραμμα ενός αριστερού κόμματος και μιας κυβέρνηση της κεντροαριστεράς.

Η παρουσία βέβαια του κ. Μόσιαλου σε μία εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποτελεί ένταξη αλλά ένα μήνυμα:

  • για «το τι θα έκανε και πως θα μπορούσε να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα σε καιρό πανδημίας» με Τσίπρα Ξανθό, Μόσιαλο, Λινού, Γεροτζιάφα στο ίδιο τραπέζι
  • για διεύρυνση «από τα πάνω» την ώρα που οι οργάνωσεις του κόμματος δίνουν συγκεκαλυμμένα μάχες χαρακωμάτων για τον μεσοπρόθεσμο έλεγχο των εκλογικών περιφερειών.

Το ίδιο και η παρουσίαση της εκδήλωσης από έναν συστημικό δημοσιογράφο, τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που δείχνει μία αλλαγή στην προσέγγιση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Αλλαγή που άρεσε σε πολύ κόσμο όπως και όλο το στήσιμο της εκδήλωσης.

Κυρίως όμως ξέφυγε από την Κουφοντινολογία που βασανίζει το κόμμα εδώ και μέρες. Βέβαια ο δρόμοςείναι μακρύς και ανηφορικός ακόμα και με τις πιο θετικές δημοσκοπήσεις (Prorata 9 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ ).

Μία ακόμα ανάγνωση της χθεσινής εκδήλωσης θα ήταν χρήσιμη και για την κυβέρνηση καθώς το γεγονός πώς ένας επιστήμονας που ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν ένα χρόνο εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κορονοϊό στους διεθνείς οργανισμούς βρίσκεται σε πάνελ εκδήλωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τη σημασία του.

Για την ιστορία στις αρχές του Φεβρουαρίου είχε διαρρεύσει στον Τύπο η δυσφορία του κ. Μόσιαλου για τη στάση του Πρωθυπουργού στο θέμα με τις πατέντες των εμβολίων

Δείτε την αρχή της χθεσινής (2/3)τοποθέτησης του κ. Μόσιαλου στο 1.16.00 και τους διαλόγους με τον Αλέξη Τσίπρα στο 1.31.00

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις