Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή: Με τροπολογία παίρνουν παράταση οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων

Τροπολογία κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης
την οποία εξειδίκευσε, μιλώντας στην Ολομέλεια πριν λίγη ώρα.

Πρόκειται για τροπολογία με την οποία παρατείνεται μέχρι το 2022, την θητεία των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων ανά την Ελλάδα. Όπως τόνισε ο υπουργός «μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2022 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των επιμελητηρίων.

Η θητεία των εκλεγμένων οργάνων διοίκησης των επιμελητηρίων παρατείνεται μέχρι τις επόμενες εκλογές. Η αναβολή των εκλογών στα επιμελητήρια της χώρας κατά ένα έτος όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν αναγκαία καθώς «μέσα σε συνθήκες πανδημίας, το να ξεκινήσει τώρα η προεκλογική περίοδος στα εμπορικά επιμελητήρια της χώρας, είναι εντελώς παράλογο, δεν είναι αυτή η στιγμή, άρα θα έχουμε αναβολή των εκλογών για ένα έτος».

Επίσης η τροπολογία περιλαμβάνει και μια τροποποίηση ως προς τις θητείες των προέδρων των επιμελητηρίων. Προβλέπεται ότι μπορεί να υπάρξει επανεκλογή προέδρου για μια φορά. Δηλαδή δύο πλήρεις θητείες. Δεν περιλαμβάνεται και δεν προσμετράτε για την εκλογή προέδρου, θητεία διανυθείσα από εκλογή σε αντικατάσταση, για οποιοδήποτε λόγο, του αρχικά εκλεγμένου προέδρου , ανεξάρτητα της διάρκειας αυτής.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ