«Νομίζω ότι ζούμε σε μια χώρα που έχουμε και κάποια στοιχεία σουρεαλισμού με αυτά που ακούμε. Να ξεκινήσουμε με κάποιες παραδοχές, ένας δολοφόνος 11 ανθρώπων που ποτέ δεν έχει ζητήσει έστω και μια συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από κάποιους ως ήρωας », δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Δεύτερον, η ζωή είναι όντως σε ένα κράτος δικαίου πάνω από όλα και οφείλουμε πάντα να την προστατεύουμε ακόμα και τη ζωή ενός καταδικασμένου και αμετανόητου κατά συρροή δολοφόνου. Και το τρίτο και το πιο βασικό είναι το που θα εκτίσει την ποινή του ο Κουφοντίνας και ο κάθε εγκληματίας δεν θα το αποφασίσει ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Τσίπρας ούτε ο ίδιος Κουφοντίνας θα το αποφασίσουνε τα αρμόδια όργανα της συντεταγμένης πολιτείας», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι εκβιάζει ο κ. Κουφοντίνας, ο κ. Καραμανλής απάντησε: «Νομίζω ότι είναι προφανές αυτό. Χθες είδαμε κάτι πρωτόγνωρο, είδαμε ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να το καταλαβαίνει ίσως, και αναφέρομαι στον πρώην υπουργό, να μιλάει και να μας αποδεικνύει και να μας αποκαλύπτει την ιδεολογική συγγένεια της δικής του Αριστεράς με τη 17Ν. Μας λεει ότι η απειλή της τρομοκρατίας για τη δημοκρατία και τους θεσμούς δεν είναι απειλή. Αυτά νομίζω ότι πρέπει κάποτε να τα δει σοβαρά η Αξιωματική Αντιπολίτευση, να τα δει σοβαρά ο αρχηγός της διότι δεν μπορούμε να πατάμε κ. Τσίπρα σε δύο βάρκες».

«Δεν μπορεί από τη μια να λέμε ότι είμαστε ένα σοβαρό κόμμα σοσιαλδημοκρατίας που σεβόμαστε την κοινοβουλευτική δημοκρατία και από την άλλη να έχουμε στελέχη μας να κάνουνε αυτές τις δηλώσεις οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν θλίψη και σοκ. Και δεν μπορεί να έχουμε διαδήλωση που ακούγονται συνθήματα για τους αντάρτες και σε αυτή τη διαδήλωση να συμμετέχει η νεολαία της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο κ.Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει «εάν θα πατάει ξανά σε δύο βάρκες, και με την άκρα Αριστερά και με την Κεντροαριστερά, και πρέπει να αποφασίσει που θέλει να πάει το κόμμα του», διότι εάν δεν το αποφασίσει – όπως είπε-«αυτό θα σημαίνει και αντίστροφη μέτρηση για τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ».

«Διότι αυτή τη στιγμή βλέπουμε τον κ. Τσίπρα να βγαίνει και αν λέει ότι θέλει να παρουσιάσει το πρόγραμμά του για το σύστημα υγείας, να παρουσιάσει το πρόγραμμά του για κοινωνικά ζητήματα και έρχονται στελέχη του και λένε πράγματα τα οποία δεν θυμίζουνε ένα κόμμα εξουσίας», διευκρίνισε ο Κώστας Καραμανλής.

«Θα πρέπει να αποφασίσει ένα κομμάτι της Αριστεράς, που είναι μέρος και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά πόσο πρέπει να πάρουν μια σαφή θέση για το ζήτημα της βίας γενικότερα. Δεν μπορούμε να χωρίζουμε τη βία σε μπλε και σε κόκκινη βία και αυτό έγινε και στην εποχή του μνημονίου, έγινε και γίνεται τώρα με την υπόθεση Κουφοντίνα», επισήμανε.

Ερωτηθείς αν κάποιοι επιθυμούν μια επανάληψη των γεγονότων του 2008, ο υπουργός απάντησε: «Η υπόθεση Κουφοντίνα εάν δεν προσέξει ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι θα είναι η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Τσίπρα διότι άλλο το 2008 και άλλο το 2021. Δεν νομίζω ότι τα ζητήματα αυτά έχουν την ίδια βαρύτητα με τα ζητήματα του 2008 διότι αλλιώς ήταν η κοινωνία μας το 2008 και αλλιώς είναι σήμερα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις