Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τσακαλώτος: Ο Γκάντι, ο Δρίτσας και η Θάτσερ

Στον πρώην τσάρο της Οικονομίας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο
«κληρώθηκε» σήμερα να δώσει την μάχη στη Βουλή και να σηκώσει το βάρος, ώστε να υπερασπιστεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρο Δρίτσα που βρέθηκε στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μετά τις σοκαριστικές δηλώσεις του περί «17 Νοέμβρη» και την άποψη ότι ο λαός δεν τρομοκρατήθηκε από τις ενέργειες της οργάνωσης. «Η Αριστερά χρωστάει πολλά στον Θόδωρο Δρίτσα και στο Κοινοβούλιο και στα κινήματα στον Πειραιά» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και αφού ανέφερε το πηγαδάκι που βρέθηκε με το πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα όπου συζήτησαν για μια από τις εφτά διδαχές, του Γκάντι, πήρε τον λόγο για να σημειώσει περί πολιτικών αρχών.

«Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική χωρίς αρχές. Ποιος λέει κύριοι ότι όποιος υποστηρίζει τα δικαιώματα των φυλακισμένων είναι με τη 17Ν; Το ακούσατε κι από δικά σας στελέχη, από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, τον κ. Τζαβάρα, το ακούσατε από το Μερα25, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος που μίλησε δεν είχε την εντιμότητα να πει ότι ο κ. Δρίτσας το διόρθωσε, αυτό θα πει να κάνεις πολιτική χωρίς αρχές» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος. Μάλιστα αναφέρθηκε σε τοποθετήσεις και δημοσιεύματα στελεχών της ΝΔ στην Βουλή μετά την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη που έλεγαν «όλα δείχνουν ΠΑΣΟΚ» , «χτύπησε ο φίλος του Λαλιώτη» . Και τώρα πάλι τα ίδια; Δεν μάθατε τίποτε; Ότι δήθεν μια ολόκληρη παράταξη και όσοι υποστηρίζουν τα δικαιώματα είναι με τη 17 Νοέμβρη; Όταν μιλάς δηλαδή για το πότε δικαιούται, τι δικαιούται, και γιατί το δικαιούται κάποιος; Κοιτάξτε η Αριστερά σε όλες της τις εκφάνσεις , έχει καθαρίσει την θέσης με την τρομοκρατία από την αρχή. Όχι από το ’74 και από πιο παλιά. Με στεναχωρεί πως ούτε εσείς το πιστεύετε. Πιστεύετε αλήθεια ότι ο κ. Δρίτσας χαϊδεύει τα αυτιά της 17Ν;

Όλοι ξέρουν το Θοδωρή τον Δρίτσα, και ξέρω πως κι εσείς λέτε πόσο έντιμος άνθρωπος είναι και πόσο προετοιμασμένος με επιχειρήματα κι όχι ατάκες έρχεται εδώ στην Βουλή».

Ο Ε. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δεν θα πρέπει να γίνει χώρα-Ερντογάν, ούτε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα μετά το καθεστώς Θάτσερ που άφησε να πεθάνει κάποιος από απεργία πείνας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ