Άδειασμα Δρίτσα και από Βίτσα: Ατυχής η δήλωσή του – Η τρομοκρατία είναι εχθρός της αριστεράς

Share:

Αποστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κουφοντίνα επικαλέστηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Δρίτσα.

Ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε ατυχής την δήλωση του κ. Δρίτσα, ότι κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από την 17 Νοέμβρη και υπογράμμισε πως η τρομοκρατία είναι εχθρός της αριστεράς.

Ειδικότερα, ο κ. Βίτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος,  εξήγησε, «αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί στην αριστερά από τον 19ο αιώνα, η τρομοκρατία είναι εχθρός της αριστεράς». Χαρακτήρισε παράλληλα ατυχής τη δήλωση του συντρόφου του Θοδωρή Δρίτσα, λέγοντας ότι «πατήσαμε πάνω σε μια ατυχής δήλωση του, αντί να συζητάμε τα νέα μέτρα της πανδημίας και τον νόμο που ωφελεί τους μεγαλοεργολάβους συζητάμε τι λέει ο Θοδωρής».

 Από την άλλη πλευρά, όπως είπε, ως κοινωνία και νομικός πολιτισμός δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πεθάνει ένας άνθρωπος από απεργία πείνας το 2021. «Θα είναι κηλίδα για τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως αυτό έχει να συμβεί εδώ και 40 χρόνια, λέγοντας ότι τελευταία φορά συνέβη με τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Πρέπει να βρεθεί ένας νομικός τρόπος  να οχυρώσει ότι αυτός ο άνθρωπος, που έχει δολοφονήσει άλλους ανθρώπους, θα ζήσει», πρόσθεσε.

 Μικρό να ασχολούμαστε με το ζήτημα αυτό, όμως έχει αξία στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί οι κρατούμενοι έχουν δικαιώματα και όποιος τα αμφισβητεί πρέπει να το ξανά σκεφτεί και το δεύτερο ότι είμαστε σε μια κατάσταση που ένας κρατούμενος που έχει καταδικαστεί για δολοφονίες μέσα από μια διαδικασία που είναι φυλακή, κινδυνεύει να πεθάνει, σχολίασε. Ενώ, κατέληξε λέγοντας ότι το κεντρικό ζήτημα είναι ότι μετά τη Θάτσερ κανένας δεν έχει πεθάνει, η Πολιτεία πρέπει να δώσει έναν επικοινωνιακό αγώνα εκείνο που έπρεπε να ψάχνει είναι να λυθεί το θέμα.

Previous Article

Νικόλας Θωμαϊδης στα Παραπολιτικά 90,1: Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες

Next Article

Ηλιόπουλος: Οι νέες ανακοινώσεις για την πανδημία δείχνουν έναν πολιτικά επικίνδυνο πρωθυπουργό

Σχετικά Άρθρα