Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή – Δρίτσας : Ήταν όντως ατυχής η δήλωσή μου για την 17Ν – Σέβομαι απόλυτα τα όσα έχει βιώσει η κυρία Μπακογιάννη

«Ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων και των Ελλήνων πολιτών, οφείλω να λογοδοτήσω και να εξηγήσω και να αποκαταστήσω την αλήθεια» είπε ο Θοδωρής Δρίτσας, ζητώντας τον λόγο για να μιλήσει και εξηγήσει τα όσα είπε στο Κανάλι 1 του Πειραιά, σχετικά με την 17Ν.

«Δεν θα αναφερθώ καθόλου άλλα μόνο σε αυτό το σημείο και παρά μόνο στην αξιότιμη κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Η κυρία Μπακογιαννη αδίκησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά ως υπόσταση ανθρώπινη ηθική και πολιτική, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Έχω ευθύνη γιατί δεν φρόντισα ο λόγος μου να είναι απολύτως σαφής. Αναλαμβάνω την ευθύνη από την πρώτη στιγμή και επειδή σέβομαι απόλυτα τα όσα η κυρία Μπακογιάννη έχει βιώσει στην προσωπική και πολιτική της διαδρομή, εξαιτίας αυτού του ειλικρινούς σεβασμού δεν θα μπω σε αντιπαλότητα μαζί της.

«Παραδέχομαι ότι αυτά που είπα, τα είπα με ασάφεια. Μεταφράστηκε ότι η 17Ν δεν είχε τρομοκρατήσει κανένα» είπε, και συνέχισε: «Η αγωνία μου είναι να μην ξαναγίνουν ότι έγινε επί 17Ν, όταν αυτή ήταν στο φόρτε της που ενοχοποιούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως ιδρυτή της 17Ν, ότι πίσω από την 17Ν κρύβεται το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Είπα ότι η τρομοκρατία στη Ελλάδα δεν πέρασε όπως στην Ιταλία που έφτασε στο όρια τα εμφυλίου. Αυτή ήταν η απάντησή μου. Αν διαβάσει κάνεις χωρίς προκαταλήψεις θα καταλάβει τι είπα. Αμέσως έβγαλα ανακοίνωση …αποκατέστησα, τι είπα. Τα εξήγησα όλα. Αγνοήθηκαν όλα αυτά. Θα δώσουμε και άλλη συνέχεια, αναρωτήθηκε; ο κ. Δρίτσας και συνέχισε σημειώνοντας πως «Βγήκε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι ήταν ατυχής. Και όντως ήταν ατυχής η δήλωση μου». Και πρόσθεσε: «Είναι ξεκαθαρισμένο ότι δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά, να μην πολώσουμε το κλίμα, να μην ηρωοποιήσουμε κανέναν» δήλωσε. Όσων αφορά στη μνήμη των νεκρών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 17Ν είπε ότι «Δεν είχα κανένα σκοπό να προσβάλω τους νεκρούς, δέχομαι και αναγνωρίζω και σέβομαι για τους συγγενείς, φίλους την παράταξη της ΝΔ».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ