Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή – Σκανδαλίδης : Ύστατη έκκληση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξουν το κλίμα της όξυνσης

Έκπληξη προκάλεσε η πρωτοβουλία του Κώστα Σκανδαλίδη
, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και έμπειρου κοινοβουλευτικού άνδρα η «αρχηγική» για πολλούς εμφάνισή του, που συζητήθηκε στη Βουλή. Ο κ.Σκανδαλίδης πήρε τον λόγο και ζήτησε σε άκρως συναινετικό τόνο, «αλλαγή κατεύθυνσης από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που πολώνουν το πολιτικό κλίμα της όξυνσης». Ο πρώην υπουργός έδωσε μια δραματική ερμηνεία λέγοντας πως το θέμα Κουφοντίνα και οι δηλώσεις Δρίτσα, προκαλούν πόλωση, όχι μόνο αμηχανία, αλλά αγωνία και θλίψη στον ελληνικό λαό για τις στιγμές που περνάει. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ρίχνετε και οι δύο λάδι στη φωτιά.

Ο κ.Σκανδαλίδης έκανε μια ύστατη έκκληση να αλλάξει αυτό το κλίμα. «Βρείτε τον τρόπο να δώσετε λύσεις στα προβλήματα. Είναι δική σας κυβέρνηση, δική σας υπόθεση να τα λύσετε. Και εμείς να συγκρατηθούμε λίγο και να συμβάλουμε, αν είναι δυνατόν, στην αντιμετώπιση και τη λύση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή. Είναι δραματικό και θλίβεται κανείς να νιώθει, ως υπεύθυνο μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας, ότι αυτή τη στιγμή το Κοινοβούλιο δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων για τη δημοκρατία και για την πορεία της χώρας. Είναι δραματικό» .

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, σχολίασε πως «είναι αδιανόητο σήμερα ότι για οποιαδήποτε δήλωση, όπως αυτή η δήλωση που έκανε ο κ. Δρίτσας με την οποία διαφωνώ κάθετα και προσπαθώ ακόμα να καταλάβω τι ήθελε να πει, να γίνεται συζήτηση δυο μέρες τώρα με αυτή την ένταση, με το να μπαίνει σε συμψηφισμούς, με το να μπαίνει σε μια διαδικασία, σε μια διελκυστίνδα αντιπαράθεσης που δεν έχει κανένα νόημα».

Τέλος ο Κ. Σκανδαλίδης, κάλεσε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να ξυπνήσουν «από αυτό το όνειρο που ζούμε αυτή την εποχή μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, που ζούμε μονομαχίες Πρωθυπουργού και Αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αντεγκλήσεις προσωπικές για τη διαδρομή του καθένα, που ζούμε αντιπαλότητες και πολώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ