Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η έκπληξη της Ελλάδας στους εμβολιασμούς – Ευρωπαϊκά εύσημα σε Κικίλια και Πιερρακάκη

Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι… Η χώρα πλέον έχει κατακτήσει μια θετική πρωτιά: έχει κερδίσει κατά κράτος τη μάχη του εμβολιασμού. Τα στοιχεία (ourworldindata. org) δείχνουν ότι σε επίπεδο Ε.Ε. η χώρα μας φιγουράρει στις πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα, στον συνολικό αριθμό εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη (7,32%) πίσω από τη Μάλτα (15,02%) και τη Δανία (8,82%). Σε επίπεδο μέσου όρου εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους κατά τις τελευταίες επτά ημέρες, βρίσκεται δεύτερη (0,26%) έχοντας μπροστά της τη Μάλτα (0,41%) και πίσω της την Εσθονία (0,24%).

Τα στοιχεία αναφέρονται στις 23 Φεβρουαρίου (ή στις 22 του μηνός για όσες δεν υπάρχουν διαθέσιμα της 23ης Φεβρουαρίου). Τα «γαλόνια» αυτά πιστώνονται τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους δύο αρμόδιους υπουργούς, Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. Οι δύο άνδρες φέρεται να έχουν συνεργαστεί άψογα, ενώ θεωρείται αριστοτεχνική η σύλληψη του συστήματος υλοποίησης του έργου «Ελευθερία».

Επίσης, για να παινέσουμε και λίγο το σπίτι μας, αν κάποιος καταφέρει να εξετάσει όχι μόνο τα ποσοτικά, αλλά και τα ποιοτικά στοιχεία αυτού του μαζικού εμβολιασμού που διεξάγεται στην Ε.Ε., τότε η Ελλάδα πιθανόν να έχει ακόμη καλύτερη κατάταξη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ