Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κωνσταντοπούλου: Σεισάχθεια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Την ανάγκη σεισάχθειας για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόνισε εκτός άλλων σε συνέντευξή της, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κα Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον Real FΜ και με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες μέτρων, αξιολόγησε ως μη αξιόπιστη και ισορροπιστική την τακτική της κυβέρνησης να εξαγγέλλει μέτρα κάθε 5 ή κάθε 7 μέρες, ακροβατώντας στο όριο ανάμεσα στην πληρότητα των ΜΕΘ και τη μικρή ανακούφιση του ΕΣΥ. «Χρειάζονται μέτρα μακρόπνοα και μακροπρόθεσμα, που θα θωρακίσουν την κοινωνία: μια σοβαρή αναθεώρηση του Προϋπολογισμού στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και μια σοβαρή ενίσχυση του ΕΣΥ.», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι η διγλωσσία και η ανισότητα στην εφαρμογή των μέτρων υπονομεύει την αξιοπιστία τους στις συνειδήσεις των πολιτών.

Σε σχέση με την οικονομία και τις πληττόμενες επιχειρήσεις, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε την αναγκαιότητα να εξαγγελθεί μία Σεισάχθεια, πλήρης δηλαδή διαγραφή χρεών για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, που βρέθηκαν ανυπαίτια υπερχρεωμένα, λόγω της Πανδημίας. Υπογράμμισε ότι δεν έχει νόημα η απλή μετάθεση των χρεών σε μεταγενέστερο χρόνο, η οποία θα βυθίσει την κοινωνία και την οικονομία.

Μίλησε για τις υποχρεώσεις κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ειδικότερα την υποχρέωση καταβολής των κονδυλίων ενίσχυσης της χώρας, που, ενώ έχουν συμφωνηθεί, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί στην Ελλάδα. «Δεν μπορεί κάποιοι να σχεδιάζουν να βγάλουν τα σπασμένα της πανδημίας στην πλάτη της κοινωνίας και, σίγουρα, δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται ότι αυτό θα συμπαρασύρει συνολικά και την Οικονομία», είπε.

Ερωτηθείσα για την στάση της Τουρκίας και του Ερντογάν, παρατήρησε ότι από τις πρόσφατες πρωτοβουλίες Ερντογάν και την διαθεσιμότητα κάποιων λεγομένων συμμάχων μας (Γαλλία, Αίγυπτος) να διαπραγματεύονται μαζί του, θα πρέπει να διδαχθούμε ότι ο μόνος πραγματικός σύμμαχος της Ελλάδας είναι το διεθνές δίκαιο, στο οποίο θα πρέπει να επιμείνουμε. Απέναντι στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση με την προκλητική ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», όπως τη χαρακτήρισε, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε ότι αυτή διεξάγεται, όχι τυχαία, τις ημέρες της Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα και εκτίμησε ότι με αυτήν την κίνηση ο Ερντογάν επιδιώκει συνεχή παρουσία στο Αιγαίο, αλλά και προκαλεί το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων.

«Η δική μας πρόταση είναι ότι θα πρέπει, σε συνέχεια των κινήσεων που έγιναν για επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο, θα πρέπει πολύ γρήγορα να γίνει η σχετική επέκταση και στο Αιγαίο. Διαφορετικά, αφήνει η Ελληνική Κυβέρνηση και το πεδίο ελεύθερο στον Ερντογάν να αλωνίζει, αλλά, κυρίως, αφήνει να παγιώνεται ένα διπλό καθεστώς, που εξαιρεί το Αιγαίο από την υπόλοιπη άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και μας ζημιώνει», δήλωσε σχετικά.

Για την υπόθεση Κουφοντίνα, διατύπωσε την άποψη ότι το ζήτημα θα έπρεπε να έχει επιλυθεί προ πολλού από την Ελληνική Πολιτεία και υπογράμμισε ότι δεν κρίνεται ο απεργός πείνας: αυτός έχει κριθεί από τη Δικαιοσύνη και εκτίει ποινές. Κρίνεται η Πολιτεία, κρίνεται εάν έχουμε Κράτος Δικαίου. «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που βρίσκεται στην εξουσία της Πολιτείας, η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της. Δεν μπορεί η Πολιτεία να λέει, προς οποιονδήποτε απεργό πείνας «ψόφα». Αυτά τα κάνει ο Ερντογάν, ο Ερντογάν αφήνει τους απεργούς πείνας να πεθαίνουν. Η Ελληνική Κυβέρνηση, λοιπόν, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της»

Ως προς τις δηλώσεις Θ. Δρίτσα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τις χαρακτήρισε «δηλώσεις τύπου καφενέ», προκλητικές, ανιστόρητες και αποπροσανατολιστικές, που τορπιλίζουν την πιθανότητα η κοινωνία με μία νηφαλιότητα και ψυχραιμία να δει το πραγματικό ζήτημα, που είναι αν έχουμε Κράτος Δικαίου. «Εδώ δεν παίζεται μία ιδεολογική μάχη, ούτε θα δεχθώ εγώ ποτέ ότι εκπροσωπούν οι δολοφονίες οποιαδήποτε ιδεολογία.

Γίνονται δηλώσεις τύπου «καφενέ», οι οποίες υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα και κάποιων εγκλημάτων και κάποιων πράξεων και αποπροσανατολίζουν σε σχέση με το ζητούμενο. Διότι εδώ, δεν είναι το ζητούμενο ούτε κάποιος να καταδικάσει τις πράξεις του Κουφοντίνα, ούτε κάποιος να τις υποστηρίξει και να τις υιοθετήσει. Για αυτά απεφάνθη η Δικαιοσύνη. Το πραγματικό ζήτημα εδώ, είναι αν έχουμε Κράτος Δικαίου και όχι να κάνει ο ένας ή ο άλλος την αναθεωρημένη ιστορική του αποτίμηση για πράγματα τα οποία έχουν καταγραφεί στην ιστορία, ανήκουν στο παρελθόν από το οποίο πρέπει να διδασκόμαστε», είπε καταλήγοντας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ