Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν στηρίξει στο παρελθόν τρομοκράτες

 Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση της τελευταίες ημέρες για το ποιοι και με ποιο τρόπο έχουν στηρίξει τους καταδικασμένους για τρομοκρατία στη χώρα μας, κατά το παρελθόν. Μια «βουτιά» στο αρχείο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς την αλήθεια.

 Ο επικεφαλής της συνιστώσας «ΡΟΖΑ» του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Γιαννόπουλος, έχει καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα. Μάλιστα, τον έχει χαρακτηρίσει ως «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα» και τη 17 Νοέμβρη «μια αριστερή οργάνωση». Έχει προλογίσει και το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα.

  Η Μάνια Μπαρσέφσκι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού. Ας σημειωθεί ότι ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην 17Ν.

  Ο Χριστόδουλος Παπαδόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη. Ο Παναγιώτης Λάμπρου, υποψήφιος βουλευτής το 2012 και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει βρεθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη ενώ τέσσερα κομματικά στελέχη παρουσιάστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Χριστόδουλου Ξηρού.

 Ο κ. Μπελαντής, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε εκδηλώσεις «για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων της 17Ν» από κοινού με τον Κουφοντίνα και σε εκδηλώσεις της «επιτροπής για την απελευθέρωση του Α. Γιωτόπουλου».  Οι βουλευτές Τάσος Κουράκης (αντιπρόεδρος της Βουλής) και Κατερίνα Κατριβάνου εμφανίζονται στις 17/6/2014 στα δικαστήρια του Πειραιά προκειμένου να καταθέσουν υπέρ του Σάββα Ξηρού για την κατ’ οίκον νοσηλεία του.

 Τον Σεπτέμβριο του 2006 η καθηγήτρια του ΕΜΠ και πρώην επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή Πόλη» στην Αθήνα καταθέτει μάρτυρας υπέρ της Αγγελικής Σωτηροπούλου για την οποία δήλωνε πως πρόκειται υπέρ «μιας γυναίκας με προσωπικότητα και αξιοπρέπεια και αδικήθηκε κατάφωρα. Αυτά με φέρνουν εδώ».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ