Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον ANT1 και στάθηκε στα μέτρα που θα ληφθούν μετά το σεισμό στην Ελασσόνα.

Ο ίδιος ξεκίνησε λέγοντας: «Είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Άφησε σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά δεν άφησε ανθρώπινη απώλεια. Πολύ σημαντικό η καταγραφή να γίνεται γρήγορα». Τα συνεργεία που βρίσκονται ήδη στην περιοχή, όπως είπε, θα προχωρήσουν σε άμεση καταγραφή των καταστροφών, ώστε να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις των 500 έως 6.000 ευρώ στους πληγέντες.

Για το σχολείο που κατέρρευσε, από το οποίο ο δάσκαλος κατάφερε να βγάλει σώα όλα τα παιδιά, τόνισε ότι μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι πρώτον η χρήση κοντέινερ και δεύτερον εκμετάλλευση χώρου που βρίσκεται στο νατοϊκό στρατόπεδο στον Τύρναβο, με τη δεύτερη να είναι επικρατέστερη.

«Είχαμε επικοινωνία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για να γίνουν όλα γρήγορα», είπε σχετικά, επαναλαμβάνοντας ότι, «η γρήγορη καταγραφή είναι που κάνει τη διαφορά». Στον απολογισμό των ζημιών είπε ότι οι μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί σε κατοικίες στο Δαμάσι, το Μεσοχώρι και άλλες περιοχές.

«Δεν μπορούν να αποκατασταθούν σύντομα και οι πολίτες πρέπει να πάνε σε ξενοδοχεία, μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση. Υπάρχουν άδεια ξενοδοχεία σε Λάρισα και Τρίκαλα», είπε σχετικά, ενώ ερωτηθείς για το αν ισχύουν εκεί τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είπε πως η περιοχή «βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αυτή τη στιγμή αυτή προέχει».

Τοποθετήθηκε για τα νέα μέτρα

Από τις 6 σήμερα το πρωί είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα λέγοντας τα εξής: «Μην τρολάρουμε τα μέτρα, να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Για πρώτη φορά έχουμε φως. Δίνουμε μάχη με το χρόνο για πρώτη φορά με χρονικό ορίζοντα. Κάνω έκκληση, ας τηρήσουμε τα μέτρα».

Για να συμπληρώσει: «Η οικονομία φτάνει στα όριά της. Ο Μάρτιος είναι καθοριστικός. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι ο τρόπος που κινούμαστε είναι ο πλέον ενδεδειγμένος, γι αυτό κάνω έκκληση για τήρηση των μέτρων, γιατί ο ορίζοντας είναι κοντά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις