Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τι αποκάλυψε ο Μητσοτάκης για το προσωπικό του όραμα για την Ελλάδα

Το προσωπικό του όραμα, όπως το χαρακτήρισε, αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, με αντικείμενο τον ρόλο της καινοτομίας στην ανάπτυξη μετά την πανδημία, στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου «Innovative Greeks» που συνδιοργανώνουν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece.

«Όπως γνωρίζουμε και όπως συζητήσαμε νωρίτερα, οι Έλληνες είναι απίστευτα επιτυχημένοι ως καινοτόμοι και ως δημιουργοί επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Γιατί να μην συμβαίνει αυτό και στην Ελλάδα; Αυτό είναι το προσωπικό μου πάθος, το προσωπικό μου όραμα», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο πρωθυπουργός.

Εξήγησε δε ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο ίδιος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του καριέρας στο χώρο του venture capital πριν ασχοληθεί με την πολιτική.

«Μου φαίνεται τώρα ότι επιτέλους ήρθε η στιγμή για κάτι που ήλπιζα να συμβεί πριν από 15 χρόνια, όταν η ελληνική κοινωνία ίσως δεν ήταν έτοιμη. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε να διδάσκουμε επιχειρηματικότητα στα σχολεία. Είναι συναρπαστική εμπειρία κάθε φορά που έφηβοι εμπλέκονται εμπλέκονται σε καινοτόμα έργα, εικονικές επιχειρήσεις ή διαγωνισμούς ρομποτικής. Είναι συναρπαστικό το γνήσιο ταλέντο και ο ενθουσιασμός που αναδύεται μέσω αυτών των διαδικασιών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ