Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεωργιάδης σε Βαρουφάκη: Ήσασταν το μεγαλύτερο πολιτικό λάθος του Αλέξη Τσίπρα – Έχετε θράσος

Το απόλυτο επίπεδο όξυνσης και άγριας πολιτικής αντιπαράθεσης άγγιξε η κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κλήθηκε σήμερα, ως άλλος «Τσιτσιπάς» της Βουλής, όπως τον χαρακτήρισαν οι συνάδελφοί του στα πηγαδάκια των διαδρόμων, να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης, να σερβίρει επιτόπου τις απαντήσεις με δυνατά επιχειρήματα και να κερδίσει το ματς.

Επί 13 ώρες καθισμένος στα υπουργικά έδρανα -καθότι δεν έλειψε ούτε μια στιγμή- παρακολουθούσε τους ομιλητές, σημείωνε και έγραφε τι θα απαντήσει σε κάθε παρεμπίπτων θέμα, άσχετο με το νομοσχέδιο αλλά και σχετικά με τις διατάξεις του. Έψαχνε στο κινητό του και κρατούσε σημειώσεις για να …σερβίρει τις απαντήσεις προς την αντιπολίτευση. Κράτησε την άμυνα …μόνος του και έπαιξε επίθεση σε κάθε θέμα που πρόκυπτε.

Οι αντιπαραθέσεις που βρέθηκε …πολλές, με πιο εκρηκτική και σε υπέρτατους τόνους σε ντεσιμπέλ αλλά και περιεχόμενο, η κόντρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Όλα άρχισαν όταν ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ25 άρχισε τα περί φιλελευθερισμού λέγοντας «Πόσο θα ήθελα να ήσασταν πραγματικά νεοφιλελεύθεροι. Να κάνουμε μια αντιπαράθεση σαν σοβαροί άνθρωποι. Είστε το ίδιο νεοφιλελεύθεροι, όσο το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό και ο ΣΥΡΙΖΑ ριζοσπαστική αριστερά. Καθόλου, με άλλα λόγια». Ο πρώην υπουργός παρομοίασε τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα με «συμμορίες διαπλοκής ιδιωτικού τομέα», που δημιουργούν επί της ουσίας, όπως είπε, «ένα προπέτασμα καπνού, πίσω από το οποίο θα κρύβεται η διαφθορά».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε λέγοντας, «είπατε ότι δεν είμαστε νεοφιλελεύθεροι. Αγαπητέ κύριε Βαρουφάκη, τα τελευταία χρόνια έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να απαντούμε σε αιτιάσεις της αντιπολιτεύσεως – ότι δήθεν είμαστε νεοφιλελεύθεροι – ότι δεν είμαστε νεοφιλελεύθεροι». Άρα, δεν κάνετε τίποτα άλλο, παρά να επιβεβαιώσετε αυτό που λέει η ΝΔ από την πρώτη μέρα. Ρωτήστε τον κ. Τσίπρα σε πόσες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μας λέει νεοφιλελεύθερους. Κύριε Τσίπρα, ο πρώην συνεταίρος σας, μας είπε ότι δεν είμαστε νεοφιλελεύθεροι. Τον ευχαριστούμε».

Ο υπουργός καταλόγισε στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 πολλές ουρανομήκεις ανοησίες, ειδικά στο θέμα που αφορά τα περί ασυλίας στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας «είχε δώσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είναι από τις βασικές αιτιάσεις των θεσμών και αυτό φαντάζομαι το γνωρίζετε. Οφείλω να σας πω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, «ότι το να έρχεται σ’ αυτή τη Βουλή ο Γιάνης με ένα ν και να κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ για ζημιά στο τραπεζικό σύστημα, κινδυνεύετε κύριε Βαρουφάκη να πέσουν τα τζάμια από πάνω να σας πλακώσουν» και συνέχισε «Παραλάβατε από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά μετοχές του ΤΧΣ του Ελληνικού Δημοσίου αξίας 35 δισ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και κατέληξε: «Μετά την περίφημη φράση σας «darling I closed the banks», αναγκάσατε την επόμενη κυβέρνηση, μετά τις εκλογές, με εντολή του κ. Τσίπρα, να πουλήσει τις μετοχές αυτές για 4 δισ. ευρώ. Καταστρέψατε 30 δισ. ευρώ περιουσία του ελληνικού λαού με μία κίνηση κι έχετε το θράσος να έρχεστε στη Βουλή και να κάνετε σ’ εμάς μαθήματα; Ήσασταν το μεγαλύτερο πολιτικό λάθος του Αλέξη Τσίπρα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ